Српски ас

Јокић поражен у "судару титана"

  • Извор: РТС
  • 17.01.2024. 07:09

Кошаркаши Филаделфија севентисиксерса савладали су Денвер нагетсе 126:121 на свом терену, а меч је обиљежио МВП дуел Џоела Ембида и Николе Јокића.

Многи су замјерали Џоелу Ембиду прошле сезоне на изостанку са меча који би потенцијално пресудио ко је МВП лиге. Камерунац јесте наслиједио Николу Јокића као добитник тог признања, али је тај дуел на крају регуларне сезоне требало да буде прави приказ ко је најбољи центар лиге. Зна се како се све завршило у плеј-офу, пише РТС.

Ембид се сада појавио и био потпуно фокусиран. Завршио је са 41 поеном, 10 асистенција и седам скокова уз 59 посто шута из игре. Никола Јокић му је парирао са 25 поена, 19 скокова и три асистенције са шутем 11/20 из игре. Интересантно, обојица су провели 38 минута на паркету.

Домаћин Филаделфија је славила захваљујући серији 17:2 у посљедњој дионици за потпуни преокрет. Нагетси су провели већи период меча у вођству, али оно није било довољно да би се избјегао налет Сиксерса.

Ембидова највећа помоћ били су Тајрис Макси са 25 поена и девет асистенција, као и Тобајас Харис са 24 поена.

Равномјернија је листа стријелаца код Нагетса. Мајкл Портер Џуниор је убацио 20, Џамал Мареј 17 уз 10 асистенција, а Арон Гордон 16 поена.

Сиксерси са три победе у низу заузимају треће место на Истоку са скором 26-13. Денвер је на Западу на истој позицији са 28 побједа и 14 пораза.

Денверу слиједи нови тежак изазов - гостовање Бостон селтиксима, најбољој екипи у овом тренутку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: