НБА

Јокићев рекорд на удару навијача и Керу је то одвратно

  • Извор: Агенције
  • 26.12.2023. 08:44

Никола Јокић остварио је рекорд каријере у једној категорији, због чега се нашао на удару навијача, нарочито симпатизера Џоела Ембида.

Српски центар је у мечу са Голден Стејтом (120:114) укупно 18 пута стао на линију за слободна бацања и исто толико пута убацио лопту кроз обруч.

Јокић у НБА каријери није на једној утакмици постигао толико поена са линије пенала.

Иначе, имао је 26 поена, 14 скокова и осам асистенција, а постао је и први играч још од Трејсија Мекгрејдија 2002. године са 18 поена са линије пенала у мечевима за Божић, пише Б92.

Све ово је било довољно да га на друштвеним мрежама називају "Free throw merchant ", односно играчем који се у потпуности ослања на изнуђивање фаулова и постизање поена са линије пенала.

Денвер славио против Голден Стејта,

Денвер славио против Голден Стејта, "дабл-дабл" Јокића

Овакве "надимке" је често добијао Јокићев главни ривал, Ембид, стога не треба да чуди што су се симпатизери Американца камерунског поријекла сада јавили и узвратили истом мјером.

Након меча критеријум суђења коментарисао је и тренер Голден Стејт Вориорса Стив Кер, који је био упитан о Јокићевих 18 бацања.

"Проблем је у томе да смо избацили одбрану из игре. Судије се тако уче, да је сваки контакт фаул и да се одмах иде на линију за слободна бацања. Да сам навијач, не бих желео да гледам друго полувријеме. Било је одвратно", рекао је Кер.

(Фото: Танјуг/АП)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.