Нови пораз Денвера

Јокићу поново због судија пао мрак на очи! Трипл-дабл недовољан за побједу

  • 23.11.2023. 07:36

Кошаркаши Денвер Нагетса поражени су од екипе Орландо Меџика 124:119 упркос сјајној партији српског кошаркаша Николе Јокића.

Србин је меч завршио са новим трипл-даблом, убацио је 30 поена, забиљежио 13 скокова и 12 асистенција, међутим, његова одлична партија остала је у сјенци инцидента који се догодио у финишу меча.



Још једном смо се увјерили да најбољи играч лиге нема ни трунку респекта и протекције код америчких судија. Јокић је највећа енигма за одбране противника и његови чувари често користе прекомерну силу како би га зауставили, међутим, често се дешава да судије не свирају личну ни након очигледних фаулова над Србином. Никола је тако на утакмици против Орланда изгубио живце јер судије нису санкционисале понашање противничких кошаркаша.

На нешто више од четири минута прије краја утакмице, при резултату 108:108, Никола Јокић се нашао под кошем, у једном тренутку окружен чак четворицом противничких играча. Покушао је да положи лопту на таблу у контакту, није успио, настала је борба за лопту у којој се Србин нашао окружен Џејленом Сагсом, Гогом Битадзеом и Колом Ентонијем који је у тој ситуацији, скочио с леђа на Јокића и том приликом га оборио на паркет. Орландови кошаркаши отишли су у брз напад, док је Јокић ушао у конфликт са Сагсом који је очигледно имао намјеру да испровоцира Николу. Јокић је изгубио живце и ударио га, а судије су га упозориле на понашање.

Од тог момента Орландо је потпуно преузео иницијативу и на крају славио.

Сомборац је био најефикаснији актер меча, али његова сјајна партија није била довољна за побједу.



Пратио га је Мајкл Портер Јуниор са 25 поена, док је Гордон убацио 15 поена и забиљежио 10 скокова.

Најзаслужнији за побједу Орланда био је Франц Вагнер са 27 поена, Банкеро је додао 23, а Кол Ентони 20 поена.

Нагетси сада имају скор 10-5 и налазе се на трећем мјесту на Западу, иза првопласиране Минесоте и Оклахоме која заузима друго мјесто на табели.

Занимљиво, Меџик има исти скор 10-5 и такође заузима треће мјесто на табели Источне конференције.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.