Trener KK Igokea

Jovanović: Nismo zaslužili da pobijedimo

  • Извор: АТВ
  • 28.01.2023. 21:25

Trener košarkaša Igokee Vladimir Jovanović rekao je da njegov tim večeras nije zaslužio da pobijedi Split, a poručio je da ga više od svega brine to što je ekipa pokazala gubitnički mentalitet.

Poraz od Splita bio je deveti uzastopni za Igokeu u svim takmičenjima. 

"Čestitam ekipi Splita na zasluženoj pobjedi. Nije dobro sem poraza, to što pokazujemo gubitnički mentalitet i nedovoljno samopouzdanja, čak i kad imamo lagodno vođstvo. To nam se ponavlja iz utakmice u utakmicu i to se vidjelo. Ta nesigurnost i pritisak da se dođe do pobjede, uticali su na to da odigramo loše u odbrani i bez koncentracije u napadu. Da ne pronađemo rješenje, iako su većina njihovih igrača imali četiri lične greške. Jednostavno, nismo zaslužili da pobijedimo jer smo na domaćem terenu imali 17 izgubljenih lopti, protiv ekipe koja je igrala sa sedam-osam igrača i koja nije bila previše agresivna. Pri tome, rekli smo u pripremi šta može biti opasnost i na šta moramo obratiti pažnju, ali nismo imali koncentracije da uradimo to kako treba”, rekao je Jovanović. 

Igokea je ovim porazom sebi zakomplikovala situaciju. Sada ima pet pobjeda uz 11 poraza, a slijede joj četiri vezana gostovanja. 

”Na kraju smo, i pored toga što smo vodili tokom većeg dijela meča i što smo sa jednim pametnim napadom i odbranom trebali pobijediti, došli u situaciju da izgubimo još jedan meč kod kuće. Napravili smo sebi još težu situaciju, jer imamo težak raspored i nemamo pravo gubiti utakmice kod kuće. Trebamo analizirati ovo i u najkraćem roku reagovati na sva dešavanja i da neke stvari krenu da se mijenjaju iz korijena. Imamo tri utakmice u sedam dana i sve u gostima. Neka reakcija nam je potrebna", poručio je Jovanović.

Igokea u narednom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, a taj meč na programu je petog februara.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић