Sjajan uspjeh

Juniori Igokee u velikom finalu FIBA Lige šampiona

  • Извор: Мондо.рс
  • 14.04.2023. 19:55

U finalu turnira u turskoj Bursi, Igokea će igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča Tofaš Bursa - Hapoel Jerusalim, koji je na programu večeras od 20.15.

Mladi košarkaši Igokee nastavili su sa impresivnim partijama i plasirali se u finale Lige šampiona!

Omladinski tim Aleksandrovčana nakon četiri trijumfa u grupi (Ostende, Mursija, Nimburk, Hapoel Jerusalim), u polufinalu su večeras bili bolji od litvanskog Ritara, pa će u meču za trofej igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča Tofaš Bursa - Hapoel Jerusalim, koji je na programu večeras od 20.15.

IGOKEA - RITAS 76:72 (20:23, 22:18, 16:16, 18:15)

Meč u Bursi mladi "igosi" bolje su otvorili, vodili većim dijelom prve četvrtine, ali su Litvanci u finišu tog kvartala uzvratili, te na prvu pauzu otišli s tri poena prednosti.

U narednih 20-ak minuta viđena je izjednačena igra, baš kao i u četvrtom kvartalu, gdje niti jedan od timova nije uspio da "prelomi" meč i dođe do prednosti koja bi mu garantovala mirniji finiš.

Ipak, u samoj završnici tim Slobodana Kecmana imao je više samopouzdanja i koncentracije, te na kraju stigao do trijumfa rezultatom 76:72. Imali su Aleksandrovčani pet poena prednosti pred kraj (74:69); ali su igrači Ritasa bili u prilici da desetak sekundi prije kraja dođu do izjednačenja, možda čak i vođstva. Ipak, odlično je reagovao Radošić, ukrao loptu rivalu, iznudio faul i pogodio oba slobodna bacanja i povratka za Litvance više nije bilo.

U taboru Igokee sjajan je bio Ognjen Stanković. Meč je završio sa dabl-dabl učinkom - ubacio je 21 poen, te dodao 10 asistencija, uz pet uhvaćenih lopti. Veliku podršku imao je u Ognjenu Radošiću, koji je dodao 18 poena, dok je pet manje ubacio Andrej Aćimović. Raspoložen je bio i Dušan Makitan zabilježivši devet poena i 14 skokova.

Najviše problema Igokei stvarao je Nojus Kuliješa, koji se zaustavio na 22 poena.





Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм