Tamoza kup olimpijskih nada

Kadeti Partizana i Igokee na turniru u Palama

  • Извор: СРНА
  • 25.08.2022. 19:35

Načelnik opštine Pale Boško Jugović večeras je u sportskoj dvorani "Peki" svečano otvorio tradicionalni međunarodni košarkaški turnir "Tamoza kup olimpijskih nada" za kadete i istakao da će ova lokalna zajednica i ubuduće podržavati ovakve manifestacije.

Jugović je rekao da je veliko zadovoljstvo biti rame uz rame sa legendama jugoslovenske košarke, koji su promoteri turnira i koji će zainteresovati djecu da se bave sportom.

On je istakao da je privilegija to što je ovaj turnir dio "Gospojinskih svečanosti" opštine Pale.

Na turniru, koji se održava 11. godinu zaredom, učestvuju omladinske kategorije košarkaških klubova "Partizan" iz Beograda, "Partizan" Pale, "Igokea" iz Aleksandrovca i "Gen" iz Sarajeva.

Jedan od organizatora turnira Bogdan Stanojević rekao je da je turnir uspješno organizovan i ove godine, te zahvalio svima koji daju doprinos realizaciji ovog sportskog događaja.

On objašnjava da je turnir završnica košarkaškog kampa koji se 21. godinu održava na Jahorini.

"Sa uspjehom privodimo kraju kamp na kojem je učestvovalo više od 400 mladih košarkaša i koji je počeo u julu", naveo je Stanojević.

On je dodao da su ovogodišnji promoteri turnira Miroslav Berić i Zoran Stevanović, koji će u naredna tri dana da se druže sa djecom i razmjenjuju iskustva s njima.

Promoter ovogodišnjeg turnira "Tamoza kup olimpijskih nada" je nekadašnji istaknuti košarkaš "Partizana" i reprezentativac Jugoslavije Zoran Stevanović koji kaže da je organizovanje ovog turnira od neprocjenjivog značaja za mlade košarkaše.

"Ovde smo uvek lepo primljeni i imamo dobre uslove za treninge na Jahorini i Palama, ali je najbitnije da deca nauče o košarci, druženju, o životu. Treneri se i trude da im to prenesu", rekao je Stevanović i istakao da treba što više ulagati u sport.

U ime organizacionog odbora Željko Krunić je rekao da ovaj turnir i košarkaški kamp predstavljaju idealnu promociju sportskog turizma Sarajevsko-romanijske regije.

On je naveo da su izgradnjom dvorane "Peki" i dvorane u Osnovnoj školi "Srbija" na Palama stvoreni idealni uslovi za sportiste.

Krunić je napomenuo da turnir ima mali takmičarski značaj i da mu je prvenstveno cilj razmjena iskustava i druženje. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана