Mundobasket

Kanada odigrala za Srbiju i izbacila Sloveniju

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2023. 16:26

Košarkaši Kanade boriće se za finale sa Srbijom nakon što su savladali Sloveniju rezultatom 100:89.

Ova pobjeda značajna je i za Srbiju jer je time Orlovima obezbijeđen put na Olimpijske igre.

Iako rezultat ne govori baš tako na terenu je viđena velika borba dva tima. Prva četvrtina pripala je Kanadi sa svega dva poena prednosti.

Slovenija se borila žestoko, a naravno najbolji je bio Luka Dončić. Koliko je neizvjesno bilo govori da se na poluvrijeme otišlo u egalu 50:50.

Međutim, Slovenci nakon uvodne prednosti od 52:50 na startu treće dionice posustaju i Kanađani onda prave osjetniju razliku. Vezuju 11 poena i dolaze do +9.

Slovenija smanjuje trojkom, ali Kanađani ponovo prave seriju i dolaze do 14 poena viška, a potom ubrzo i do maksimalnih 16.

U posljednju dionicu Slovenci ulaze sa zaostatkom od 9 poena, a on je na početku četvrte četvrtine ponovo narastao na 16.

Najveću prednost na meču Kanada je imala sredinom dionice - +17, ali su Slovenci uspjeli da ublaže poraz. Međutim ne dovoljno da bi došlo do neizvjesne završnice pa je Kanada osigurala polufinale.

Tamo će se u petak sastati sa Srbijom.

U drugom polufinalu sastaju se Amerika i Njemačka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.