NCAA

Kanzas šampion četvrti put u istoriji

  • Извор: Агенције
  • 05.04.2022. 10:35

Košarkaši Kanzasa slavili su u velikom finalu NCAA lige protiv Sjeverne Karoline rezultatom 72:69.

Džejhoksi su na poluvremenu imali zaostatak od 15 poena nakon što su postigli samo 25, ali su se vratili i stigli do četvrte titule u istoriji i prve od 2008. godine. Prema podacima NCAA lige, to je četvrti najveći preokret u finalima.

Do trijumfa ih je predvodio Dejvid Mekormak sa 15 poena i 10 skokova, a identičan poenterski učinak je ostvario i Džejlen Vilson dok je Kristijan Braun ostvario dabl-dabl sa po 12 poena i skokova.

Na suprotnoj strani se istakao Bejkot sa po 15 poena i skokova, dok je Dejvis imao isto toliko poena, ali i tri skoka manje.

Meč je rešio Mekormak koji je na nešto više od minut do kraja pogodio horog nakon ofanzivnog skoka i donio prednost svom timu. U sljedećem napadu Sjeverna Karolina je izgubila loptu, a Mekormak poentirao na isti način za +3 na 22 sekunde do kraja.

Inače, ovo je tek drugi put da je Kanzas bio u zaostatku na poluvremenu nakon što je to prethodno bio slučaj u duelu sa ekipom Majamija. Na tom meču su na kraju slavili sa 26 poena razlike, a čini se da pitomci Sjeverne Karoline iz toga nisu izvukli pouku.

(FOTO: Tanjug/AP)

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска