Američki plejmejker

Kari: Želim da završim karijeru u Golden Stejtu

  • Извор: sportklub.rs
  • 29.07.2022. 12:19

Američki plejmejker Stef Kari gotovo univerzalno se smatra najboljim šuterom u istoriji košarke, a njegova karijera u Golden Stejtu, koja traje od 2009. godine, više je nego uspješna.

Govoreći za američke medije, 34-godišnji igrač otkrio je da do kraja karijere ne želi da napusti „Ratnike“.

Karija je Golden Stejt izabrao 2009. godine kao sedmog pika NBA drafta nakon trogodišnje karijere na univerzitetu Dejvidson.

"Iskreno, nikad ne bih želio da napustim Golden Stejt. Želim da ovo bude moj jedini dom. Tu bih želio da budem i kada mi se završi igračka karijera. Ovdje sam pustio ‘duboko korijenje’. Uvijek ću zvati ovaj grad svojim domom“, izjavio je Kari za televiziju NBC Sports.

On je u karijeri četiri puta bio NBA šampion, dvaput MVP lige, jednom MVP finala, osam puta Ol-star i četiri puta član idealne petorke NBA. Sa reprezentacijom SAD bio je svjetski prvak 2010. i 2014. godine.

U istoriji Voriorsa nijedan igrač nije odigrao više utakmica, postigao više poena i zabilježio više asistencija i ukradenih lopti od Karija. Kari je pogodio najviše trojki u istoriji NBA , a prethodnog decembra je na vrhu te vječne liste prestigao Reja Alena.


(FOTO: Tanjug/AP) 

Тагови: