АБА 2 лига

КК Борац спреман за дуел са Подгорицом

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 18:15

Подгорица је наредни ривал кошаркаша Борца у Суботици, а у табору бањалучког клуба свјесни су да их чека још тежи задатак него у првој утакмици против Шибенке.

Подгорички тим пројектован је за сами врх АБА 2 лиге, али су млади играчи Зорана Кашћелана жељни доказивања у дуелу са снажним противником. Црногорски стручњак је прије двије године и сједио на клупи Подгорице, па добро познаје прилике у клубу. 

"Очекује нас једна захтјева утакмица против Подгорице, они су једна од најбољих екипа лиге. Прије свега, на физичком пољу морамо да будемо равноправни јер је познато да су они у том сегменту један од најбољих тимова у АБА 2. Наша млада екипа има императив само када су у питању енергија и залагање. Вјерујем да ће момци након уводне побједе имати шта да прикажу против искусније и објективно гледано јаче екипе. Уколико бисмо успјели да славимо, то би био фантастичан старт за нас, али сам сигуран да ћемо имати једно добро искуство и да ће ова млада екипа да расте из утакмице у утакмицу", поручио је Кашћелан. 

Партију против Шибенке прижељкује да понови Џерод Вест. Американац је у понедјељак постигао 29 поена, а његов учинак уз онај Радоша Шешлије сутра ће бити од великог значаја за Борац. 

"Сљедећа утакмица ће бити забавна. Очигледно је да они имају веома добар тим и добре играче, али спремни смо. Узбуђени смо због прилике и изазова. Биће тешко сигурно, али играћемо снажно и са доста енергије. Надамо се побједи, играћемо тимски и биће то сигурно добар меч", изјавио је Вест. 

Борац и Подгорица играју од 15 часова. Сутра се још састају Сутјеска и Суботица од 18, док програм у 21 час затварају Цедевита и новосадска Војводина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм