ABA 2 liga

KK Borac spreman za duel sa Podgoricom

  • Izvor: ATV
  • 11.10.2023. 18:15

Podgorica je naredni rival košarkaša Borca u Subotici, a u taboru banjalučkog kluba svjesni su da ih čeka još teži zadatak nego u prvoj utakmici protiv Šibenke.

Podgorički tim projektovan je za sami vrh ABA 2 lige, ali su mladi igrači Zorana Kašćelana željni dokazivanja u duelu sa snažnim protivnikom. Crnogorski stručnjak je prije dvije godine i sjedio na klupi Podgorice, pa dobro poznaje prilike u klubu. 

"Očekuje nas jedna zahtjeva utakmica protiv Podgorice, oni su jedna od najboljih ekipa lige. Prije svega, na fizičkom polju moramo da budemo ravnopravni jer je poznato da su oni u tom segmentu jedan od najboljih timova u ABA 2. Naša mlada ekipa ima imperativ samo kada su u pitanju energija i zalaganje. Vjerujem da će momci nakon uvodne pobjede imati šta da prikažu protiv iskusnije i objektivno gledano jače ekipe. Ukoliko bismo uspjeli da slavimo, to bi bio fantastičan start za nas, ali sam siguran da ćemo imati jedno dobro iskustvo i da će ova mlada ekipa da raste iz utakmice u utakmicu", poručio je Kašćelan. 

Partiju protiv Šibenke priželjkuje da ponovi Džerod Vest. Amerikanac je u ponedjeljak postigao 29 poena, a njegov učinak uz onaj Radoša Šešlije sutra će biti od velikog značaja za Borac. 

"Sljedeća utakmica će biti zabavna. Očigledno je da oni imaju veoma dobar tim i dobre igrače, ali spremni smo. Uzbuđeni smo zbog prilike i izazova. Biće teško sigurno, ali igraćemo snažno i sa dosta energije. Nadamo se pobjedi, igraćemo timski i biće to sigurno dobar meč", izjavio je Vest. 

Borac i Podgorica igraju od 15 časova. Sutra se još sastaju Sutjeska i Subotica od 18, dok program u 21 čas zatvaraju Cedevita i novosadska Vojvodina.

Pratite nas i putem Vibera