Побједа над екипом Будућности

Кошаркаши Јахорине освојили шампионску титулу у Републици Српској

  • Извор: АТВ
  • 28.04.2024. 19:19

Оно што су најавили с почетком, кошаркашки Јахорине остварили су с крајем сезоне.

Нови су шампиони Републике Српске, а до трофеја су стигли након три побједе над екипом Будућности у финалној серији доигравања. Паљани су од прве такмичарске утакмице јасно ставили до знања шта им је циљ, а након осам мјесеци напорног рада заслужено су стигли до шампионског пехара.

"Била је ово дуга и напорна сезона. Било је зноја, крви и повреда, али смо успјели да остваримо примарни циљ и да освојимо шампионску титулу" рекао је Младен Павловић, капитен кошаркаша Јахорине.

Пун задовољства након успјеха био је и Миро Вукоје, шеф стручног штаба КК Јахорина.

"Мени је ово најдражи пехар, пехар моје Републике Српске. Пресрећан сам што сам га освојио са свим овим дивним људима из клуба" рекао је Вукоје.

Кошаркашки клуб Јахорина крупним корацима граби напријед, а нови циљ је да се наредне сезоне, у којој ће по први заиграти у премијерлигашком друштву, буде тврд орах свима.

"Рекли смо на почетку сезоне да ћемо бити прваци и то смо урадили. Мало ћемо да прославимо, а онда крећемо да кујемо планове за наредну сезону. Костур екипе остаје исти, а већ сада могу да поручим да ћемо бити међу најбољим екипама у Премијер лиги и да ћемо многима загорчати живот" рекао је Недељко Елек, предсједник КК Јахорина.

Кошаркашки Будућности поражени си у финалној серији, али из овог клуба поручују да су премашили сопствене циљеве. Једини жал је кажу што нису пружили нешто бољи отпор отпор екипи која је показала да је ове сезоне без премца у прволигашком каравану Српске.

"Екипи Јахорине припада садашњост, а нама будућност. Наша два најефикаснија играча имају по шеснаест година и то је податак који довољно говори о потенцијалу наше екипе", каже Дарио Чојић, тренер кошаркаша Будућности.

Цјелокупном сезоном у прволигашком каравану задовољан је и Александар Ђурђевић, предсједник кошаркашког савеза Републике Српске.

"На нама је да Прва лига буде све боља и да из сезоне у сезону буде на све вишем нивоу. У протекле три године могли смо да уживамо у одличним финалним серијама, а и публика се вратила у дворане. Изузетно је важно и да млади играчи стекну афирмацију, те да буду у првом плану", рекао је Ђурђевић

Кошаркашима Јахорине слиједи предах од такмичарских обавеза, а потом ће, заједно са свима засукати рукаве, јер ваља им стићи до новог циља, а то је се вину у сам врх Премијер лиге.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: