Malta

Košarkaško namještanje: Igrači "štelovali" rezultat, navijači u nevjerici

  • 05.04.2022. 08:20

Košarkaška liga na Malti je ovog vikenda bila mjesto jednog od najsramnijih košarkaških namještanja pošto su klubovi Depiro i Hibernians meč završili 69:68, uz odbijanje da postignu koš u posljednjih 6 minuta.

Naime, dvije ekipe su igrale do posljednje četvrtine, a onda su iz napada u napad griješile bez želje da promijene rezultat. Tako su dvije ekipe namjerno griješile, košarkaši su promašivali otvorene šuteve, prebacivali tablu, držali loptu do isteka napada. Sve ovo pratili su apsurdni potezi igrača, bizarna dodavanja... Ovaj period meča praćen je smijehom.

Dvije ekipe namjestile su rezultat za bolje pozicije u doigravanju, ali ih tamo ipak neće biti. Poslije meča, malteški savez poništio je utakmicu i oba kluba je odmah izbacio iz lige zbog "neodržavanja očekivanog standarda i integriteta i ozbiljnog narušavanja pravila igre i košarke".

Takođe, oba kluba su dobila kaznu od minus tri boda za sledeću sezonu, a treneri su suspendovani i neće moći da vode ekipe naredne sezone. Uz to, igrači obje ekipe dobili su tri utakmice suspenzije zbog "sumnjivog" ponašanja u posljednjih šest minuta.

Тагови: