Bihać

Košarkašu (11) umrla majka na dan utakmice, on insistirao da igra

  • Извор: Аваз
  • 24.06.2023. 15:29

Mladi košarkaši Bihaća izgubili su juče od Bratstva iz Bosanske Krupe (43:48), ali je rezultat ostao u drugom planu zbog srceparajuće priče.

Kako su objavili iz KK Bihać, na dan utakmice njihovom mladom igraču Davudu Haliloviću (11) preminula je majka, ali je on insistirao da igra.

"Teški dani za naš klub. Juče su naši mladi košarkaši izgubili utakmicu od KK Bratstvo iz Bosanske Krupe sa 43:48 (konkurencija minibasket). Ono što je najbitnije spomenuti, u sklopu ovoga svega, jeste da je juče mama Davuda Halilovića (2012. godište) nažalost preminula u 35-oj godini života. Davud je i pored ovog tragičnog događaja koji ga je zadesio došao na utakmicu i insistirao da igra. Neposredno prije samog početka utakmice, trener domaće ekipe je saznao za tu informaciju, te je u svlačionici pred svima saopštio šta se desilo. Trener je pružio podršku mladom košarkašu, zajedno su plakali, ali i svi ostali mladi košarkaši koji su se nalazili u svlačionici nisu mogli suspregnuti suze i dali su podršku našem Davudu", objavio je KK Bihać, prenosi "Avaz".

Davudu je uručena kapitenska traka, te mu je obećano da će svi skupa zajedničkim snagama dati sve od sebe i da će utakmicu odigrati za njega i njegovu mamu, odnosno za njegovu porodicu.


Karlos Alkaraz: Osvojiću Vimbldon

Karlos Alkaraz: Osvojiću Vimbldon

"Poslije toga smo izašli na teren i pokušali ostvariti pobjedu, ali nažalost nismo bili psihički na visini zadatka s obzirom da je ovo bilo pretjerano teško za djecu od devet, 10, 11 godina. Ne umanjujemo uspjeh KK Bratstvo, čestitamo im na pobjedi. Ali imati takvu hrabrost i izaći na teren i pritom insistirati da želiš da igraš pod takvim okolnostima je jedinstven slučaj u sportu, bar kod nas. Inače, Davud Halilović je sin od Aladina Halilovića koji je dugi niz godina igrao i branio boje KK Bihać. Stričevi su mu Alen Halilović, koji je takođe igrao za naš klub dugi niz godina i Izet Halilović koji je u posljednjih nekoliko godina kapiten našeg seniorskog tima", stoji u objavi KK Bihać.

Dodaju da su Halilovići mnogo dali za sport, za košarku u gradu Bihaću.

"Ovim putem želimo cijeloj porodici Halilović izjaviti iskreno saučešće, neka je Izeti Halilović vječni rahmet, te želimo porodici Halilović, da i u ovim teškim vremenima budu što jači i da zajednički ovo sve prebrode", saopšteno je iz KK Bihać.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.