Mundobasket

Krstić za ATV: Srbija može da igra sa Kanadom, medalja nije daleko

  • Извор: АТВ
  • 07.09.2023. 19:11

Košarkaši Srbije na korak su od velikog finala Mundobasketa, prvi put poslije 2014. godine kada su bolji bili Amerikanci. Dio reprezentacije koju je tada sa klupe predvodio Aleksandar Đorđević bio je Nenad Krstić koji se sinoć obreo u Banjaluci na utakmici Igokee i CSKA.

Tadašnji kapiten „orlova“ vjeruje da današnja selekcija Srbije ima kvalitet da se sutra suprostavi Kanadi, ali i da ode do kraja, s obzirom na izjednačenost ekipa.  

"Šanse su svima po 25 odsto. Sve četiri ekipe koje igraju u polufinalu imaju podjednake šanse da osvoje prvenstvo. Da igram, gledao bih da probam da osvojim šampionat. Naravno, taj prvi cilj, a to je odlazak na Olimpijske igre je velika stvar za našu košarku", rekao je Krstić. 

"Orlovi" su na Mundobasket ispraćeni bez velike pompe. Upravo je odsustvo dodatnog pritiska bio dodatan plus igračima, smatra Krstić. 

"Uvijek je prednost kada ekipa ode bez imperativa da mora da se osvoji neka medalja i to se pokazalo i ranije kao slučaj. Uvijek se sjećam 2014. godine kada je bila veoma slična situacija pred Svjetsko prvenstvo u Španiji. Otišli smo bez ikakvih očekivanja pa smo se vratili sa srebrom. Nadam se da će i ovaj put da bude tako. Prilika je idealna," poručio je Krstić.  

A da Srbija sutra ponovo bude na najvišem nivou brine se stručni štab reprezentacije na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem. Igra Kanade skenirana je do detalja, a zna se odakle prijeti i najveća opasnost.  

"Ono što bi mi sutra trebali da realizujemo jeste da se borimo svim silama da im uzmemo ono što ih najviše karakteriše, a to je tranzicija u napadu i igra jedan na jedan. Tu su veoma jaki, brzi, atletski sposobni, sjajno kontrolišu loptu. To će nas koštati puno u radu nogama, ali šta da radimo. Polufinale je, igramo sa najboljom ekipom do sada na prvenstvu", rekao je Pešić. 

Da su igrači spremni za najveće napore poručuje Nikola Milutinov. 

"Očekuje nas zahtjevna utakmica sutra. Kanada igra sjajno, jaki su u tranziciji. To moramo da zaustavimo i da pokušamo da odigramo kao u prethodnoj utakmici", izjavio je Milutinov. 

Srbija i Kanada igraju sutra u 10 časova i 45 minuta. Drugo polufinale na programu je od 14.40, a sastaju se SAD i Njemačka. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм