Početak prvenstva doveden u pitanje

KS RS traži hitnu sjednicu Skupštine KS BiH!

  • Извор: Мондо.рс
  • 30.08.2022. 17:50

Košarkaški savez Republike Srpske zahtijeva održavanje sjednice u roku od 15 dana.

Da Košarkaški savez BiH grca u problemima – odavno je poznato.

Nagomilali su se finansijski problemi unutar bh. kuće košarke, a osim njih, aktuelni su i kadrovski, obzirom da je dio članova Upravnog odbora KS BiH u proteklim mjesecima podnio ostavku.

Zbog teške situacije u kojoj se nalazi košarka u BiH, reagovao je i Košarkaški savez Republike Srpske, koji je zatražio održavanje vanredne sjednice Skupštine KS BiH, a čiji dopis prenosimo u cjelosti.

"Obavještavamo Vas da je Košarkaški savez Republike Srpske danas uputio zahtjev Košarkaškom savez BiH za sazivanje Vanredne sjednice Skupštine KS BiH u roku od 15 dana, u skladu sa odredbama Statuta KS BiH.

Razlog za hitno sazivanje sjednice Skupštine KS BiH je činjenica da je blokiran rad Upravnog odbora KS BiH zbog nepostojanja potrebne većine za donošenje odluka.

Naime, Upravni odbor KS BiH je nadležan za donošenje svih Odluka za takmičarsku sezonu čiji početak je planiran za 08/09.10.2022. godine, a nedonošenjem odluka su direktno ugroženi interesi klubova i Saveza, te je i početak prvenstva BiH doveden u pitanje", navedeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Problema je, podsjetimo, bilo i pred start prošle takmičarske sezone, kada su klubovi iz Republike Srpske bojkotovali početak takmičenja iz razloga što je počela nova u trenucima dok nije bila registrovana prethodna sezona, završena svojevrsnim skandalom.

Došlo se tada do kompromisnog rješenja, ali sada novi problemi potresaju bh. košarku.


Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм