Izdvojena sredstva za EP i SP

Savjet ministara podržao KS BiH

  • Извор: АТВ
  • 15.08.2022. 15:06

Savjet ministara BiH pružio je finansijsku podršku Košarkaškom savezu BiH, a na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije, iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu izdvojeno 200.000 KM za odlazak muške i ženske reprezentacije BiH na Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza BiH ne krije zadovoljstvo što je ovim potezom riješen jedan od gorućih problema ovdašnje košarke.

“Želim da se, u ime Košarkaškog saveza BiH, zahvalim Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem Savjeta ministara BiH za podršku koju smo dobili, a koja nam je bila prijeko potrebna. Uspjeli smo, zajedničkim snagama, da riješimo jedan od velikih problema zbog koji je bio upitan odlazak košarkaša i košarkašica BiH na Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Smatram da je ključno u svemu bilo, što smo prije nekoliko dana odlučili da pozovemo Zorana Tegeltiju u prostorije Košarkaškog saveza BiH i da ga detaljno upoznamo sa svim problemima sa kojima se suočavamo. Minulih dana obavili smo još nekoliko razgovora, a epilog svega je porška koju smo dobili od Savjeta ministara“, kaže za ATV, Boris Spasojević, predsjednik Košarkaškog saveza BiH.

Za čelne ljude Košarkaškog saveza BiH nema predaha, pa je je već za četvrtak zakazana nova sjednica UO KS BiH.

Тагови: