ATV

Легендарни кошаркаш

Кукоч: Јокић још није бољи од Дражена или Дивца

 • Извор: Б92
 • 14.09.2023. 23:00

Легендарни кошаркаш Тони Кукоч вјерује да Никола Јокић није достигао ни половину свог потенцијала.

Кукоч вјерује да ће Јокић барем статистички постати најбољи Европљанин који је играо у НБА лиги, као и да центар из Сомбора није надмашио каријере Дина Рађе, Дражена Петровиц́а, Владе Дивца или Арвидаса Сабониса.

Кукоч је играо кључну улогу у екипи Чикаго Булса од 1996. до 1998, са којима је три пута био шампион најјаче лиге на свијету, а члан Куће славних имао је само похвале за српског кошаркаша, који је тренутно најбољи играч свијета.

"Сјајно игра. Веома лијепо сам говорио о Јокићу када још нико није причао о њему. Свиђа ми се његов стил игре. Он то само показује утакмицу за утакмицу. Има свој начин размишљања који се разликује од осталих", рекао је Кукоч, преноси Баскетнењс.

"Кошаркашким знањем и интелигенцијом, што је веома важно, надокнађује недостатак атлетизма. А ни то се не види јер он игра у свом ритму, не можете да примијетите да је неко бржи или окретнији од њега".

Кукоч сматра да Јокић није ни изблиза достигао максимум који може да оствари као кошаркаш.

"Колико год да је добар, Јокић тек треба да достигне величину легенде. Он ц́е то радити до краја своје каријере. Не знам да ли је његова каријера чак и на 50 одсто онога што може. Биц́е најбољи Европљанин. Статистички, вјероватно, он ће вјероватно бити најбољи у Европи. Мислим да су Дражен Петровић, Дино Рађа, Владе Дивац, Арвидас Сабонис играчи које тек треба да достигне, иако вјерујем да хоће", рекао је Кукоч.

"Али, реално, да је Сабонис са 24 године сада у НБА, или Дражен, или Дино, или ја... Људи моји, да смо НБА гледали некад на ТВ-у, сигурно бисмо били много бољи него тада. Али поређења су по мом мишљењу непотребна, поготово различитих генерација. Да закључим, Јокићев квалитет и величина нису опште упитни", одговорио је Кукоч.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?