Sve izvjesniji ulazak u ABA 2

Leotar izbio na treću poziciju

  • Извор: Агенције
  • 02.06.2022. 15:15

Pobjedom Leotara nad Sparsima u 9. kolu Lige 6 BiH tim Marka Ičelića izbio je na treću poziciju, iza Igokee i Širokog. Večeras su pobijedili 104:95 i prišli korak bliže do istorijskog uspjeha i plasmana u ABA 2 ligu.

Leotar je večeras u prepunoj sportskoj dvorani u Bregovima vodio i do dvocifrene prednosti, ali su se gosti uspijevali vraćati i držati utakmicu u neizvijesnosti.

Prvo poluvrijeme je bilo efikasno, a dobili su ga na krilima navijača domaći igrači rezultatom 51:41. Sparsi su treću dionicu dobili 21:27, u nekoliko navrata prilazili na pola koša zaostatka, ali je Leotar odbio sve te napade.

Trojku vrijednu treće pozicije pogodio je iz nemoguće situacije fantastični Dejan Šakotić. Upravo tada je odbijen posljednji napad Sparsa.

Najefikasniji kod Leotara bili su Božo Đurasović sa 28 i Dejan Šakotić sa 23 poena. Kod Sparsa Ramljak 24 i Abell 22 poena.

Obje ekipe sada imaju skor 4-5, ali Leotar ima dva trijumfa nad Sparsima i trenutno je trećeplasirani. U posljednjem kolu Trebinjci idu u Banja Luku kod Borca, a Spars dočekuje Široki. U nekim kombinacijama, teoretske prirode, čak i Borac može na kraju biti treći tim Ligi BiH.

(Lokoportal)

Тагови: