НБА куп

Маестрални Леброн повео Лејкерсе у Вегас, долази и Јанис!

  • 06.12.2023. 08:27

Љетос састављени тандем суперстарова Јанис Адетокунбо/Демијан Лилард одмах је изборио пласман за завршни турнир првог НБА купа у историји.

Када су у Милвокију замишљали како би њихов напад могао да изгледа доласком „Дејма“, вјероватно су у глави видјели оно што се догодило претходне ноћи у дуелу са Њујорком. У четвртфиналу Истока било је 146:122 за Баксе против немоћних Никса.

Тако ће, након што су Индијана Пејсерси у драматичној утакмици избацили „прве фаворите“ Бостон Селтиксе, на завршни турнир у Лас Вегасу отпутовати и шампиони из 2021. појачани великом звијездом Портланд Трејлблејзерса.

Познати први полуфиналисти НБА Купа!

Познати први полуфиналисти НБА Купа!

„Мислим да нам је офанзивно ово била најбоља утакмица у сезони“, рекао је Лилард, који је шутирао 8/13 из игре и постигао 28 поена.

„То не значи да ћемо постати тим који ће сваке ноћи убацивати оволико поена, али вјерујем да имамо ту врсту експлозивности у нашим редовима“, додао је бек с којим Бакси ове сезоне имају скор 12-1 сваки пут када би пребацио границу од 25 поена.



Адетокунбо је ривалу из Њујорка убацио 35 поена уз десет асистенција, углавном нападајући одбруч, док је остатак тима „сипао“ са дистанце. Милвоки је погодио 23 од 38 тројки што износи 60,5 одсто.

Мало потом, на Западу, дошло је до обрачуна Леброна Џејмса и Кевина Дурента који је припао старијем и успјешнијем асу.

Обојица су постигла по 31 поен, с тим да је Кеј-Ди промашио тројку за продужетак: Лос Анђелес Лејкерс – Финикс Санс 106:103, тако да ће и прваци из 2020. учествовати у борби за први трофеј сезоне заједно са Њу Орлеанс Пеликансима.


Џејмс је у посљедњој дионици постигао 15 поена, што је уз 27 поена и 15 скокова Ентонија Дејвиса и 20 Остина Ривса било довољно за заказивање полуфиналног окршаја са Пеликансима, који су вече прије тога избацили Сакраменто Кингсе у  четврфиналу.

Џејмс је показао да није за старо гвожђе јер је поред импресивног кошгетерског наступа сакупио још 11 асистенција, осам скокова и пет украдених лопти у својој 21. НБА сезони. „Кинг“ је убацио 15 од првих 19 поена Лејкерса у посљедњој четвртини и асистирао за остала четири поена, преноси Спортклуб.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.