NBA kup

Maestralni Lebron poveo Lejkerse u Vegas, dolazi i Janis!

  • 06.12.2023. 08:27

Ljetos sastavljeni tandem superstarova Janis Adetokunbo/Demijan Lilard odmah je izborio plasman za završni turnir prvog NBA kupa u istoriji.

Kada su u Milvokiju zamišljali kako bi njihov napad mogao da izgleda dolaskom „Dejma“, vjerovatno su u glavi vidjeli ono što se dogodilo prethodne noći u duelu sa Njujorkom. U četvrtfinalu Istoka bilo je 146:122 za Bakse protiv nemoćnih Niksa.

Tako će, nakon što su Indijana Pejsersi u dramatičnoj utakmici izbacili „prve favorite“ Boston Seltikse, na završni turnir u Las Vegasu otputovati i šampioni iz 2021. pojačani velikom zvijezdom Portland Trejlblejzersa.

Poznati prvi polufinalisti NBA Kupa!

Poznati prvi polufinalisti NBA Kupa!

„Mislim da nam je ofanzivno ovo bila najbolja utakmica u sezoni“, rekao je Lilard, koji je šutirao 8/13 iz igre i postigao 28 poena.

„To ne znači da ćemo postati tim koji će svake noći ubacivati ovoliko poena, ali vjerujem da imamo tu vrstu eksplozivnosti u našim redovima“, dodao je bek s kojim Baksi ove sezone imaju skor 12-1 svaki put kada bi prebacio granicu od 25 poena.



Adetokunbo je rivalu iz Njujorka ubacio 35 poena uz deset asistencija, uglavnom napadajući odbruč, dok je ostatak tima „sipao“ sa distance. Milvoki je pogodio 23 od 38 trojki što iznosi 60,5 odsto.

Malo potom, na Zapadu, došlo je do obračuna Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta koji je pripao starijem i uspješnijem asu.

Obojica su postigla po 31 poen, s tim da je Kej-Di promašio trojku za produžetak: Los Anđeles Lejkers – Finiks Sans 106:103, tako da će i prvaci iz 2020. učestvovati u borbi za prvi trofej sezone zajedno sa Nju Orleans Pelikansima.


Džejms je u posljednjoj dionici postigao 15 poena, što je uz 27 poena i 15 skokova Еntonija Dejvisa i 20 Ostina Rivsa bilo dovoljno za zakazivanje polufinalnog okršaja sa Pelikansima, koji su veče prije toga izbacili Sakramento Kingse u  četvrfinalu.

Džejms je pokazao da nije za staro gvožđe jer je pored impresivnog košgeterskog nastupa sakupio još 11 asistencija, osam skokova i pet ukradenih lopti u svojoj 21. NBA sezoni. „King“ je ubacio 15 od prvih 19 poena Lejkersa u posljednjoj četvrtini i asistirao za ostala četiri poena, prenosi Sportklub.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: