Finale Zapadne konferencije

Marej i Jokić razbili Lejkerse, Denver na pragu finala

  • Извор: sportklub.rs
  • 21.05.2023. 07:54

Nagetsi na pragu plasmana u veliko finale NBA lige, sada vode sa 3:0 u seriji protiv Lejkersa, koje su dobili i u Los Anđelesu – 119:108 (32:20, 26:35, 26:27, 35:26).

Denver je na samo korak od plasmana u veliko finale NBA lige, za to im nedostaje još samo jedna pobjeda, a prvu meč loptu imaće u noći između utorka i srijede, kad će u Los Anđelesu biti igran četvrti meč finala Zapadne konferencije.

Na startu meča Lejkersi su poveli sa 9:7, ali je tada uslijedila serija Denvera, koji je brzo stekao dvocifrenu prednost (20:9). Dugo su gosti držali razliku, ali su Lejkersi odgovorili krajem prvog poluvremena.

Ovo im nije trebalo: Vilijams iznervirao Batlera, Majami stigao do novog brejka

Ovo im nije trebalo: Vilijams iznervirao Batlera, Majami stigao do novog brejka

Domaćin je u jednom trenutku čak uspio da izjednači (55:55), ali je Denver ponovo imao odgovor. Jokić je u tim trenucima često udvajan, ali su odgovornost preuzimali njegovi saigrači, pa je poslije asistencija Srbina dvije trojke pogodio Kaldvel-Poup, a između toga momak iz Sombora je stigao i da zakuca (66:57).

Još jednom su Lejkersi izjednačili, trojkom Rivsa (71:71), a u igri ih je držao Lebron Džejms, koji je vezao dvije trojke, pa gosti nisu uspjeli da ponovo pobjegnu (84:82), pred ulazak u posljednji kvartal.

Kad je Hačimura pogodio trojku, Lejkersi su i poveli (85:84), a posljednji put su imali prednost poslije poena Japanca sa linije slobodnih bacanja (94:93). Denver je tada ponovo napravio seriju koja ih je odvela na dvocifrenu razliku (104:94), uz osam poena u tom periodu Maraja.

Jokić nastavio da pomjera granice

Jokić nastavio da pomjera granice

U finišu, i kad bi zapretili domaći, kao na primjer poslije trojke Lebrona, odmah su u Denveru imali odgovor, trojku je u sljedećem napadu pogodio Jokić (111:101). Tada su Lejkersi i definitivno bili „slomljeni“.



Na kraju, Nikola Jokić se približio tripl-dablu, meč je završio sa 24 poena, šest skokova i osam asistencija. Sjajan kod Denvera je bio Marej sa 37 poena, sedam skokova i šest asistencija, istakli su se još Kaldvel-Poup sa 17 Braun sa 15 i Porter sa 14 poena.

NBA liga je 68 godina čekala na partiju koju je Jokić pružio protiv Lejkersa

NBA liga je 68 godina čekala na partiju koju je Jokić pružio protiv Lejkersa

U Lejkersima, vrlo dobru partiju pružili su Dejvis, koji je imao 28 poena i 18 skokova, Lebron Džejms je ubacio 23 poena, uz sedam skokova i 13 asistencija, 23 poena je ubacio i Rivs.

Pratite nas i putem Vibera