Селектор кошаркашица Србије

Марина Маљковић за АТВ: Покрет за женску кошарку има велики значај

  • Извор: АТВ
  • 30.10.2023. 20:31

Марина Маљковић, селектор кошаркашица Србије, рекла је гостујући у Теми дана АТВ да од "Покрет за женску кошарку Марина Маљковић", који је недавно почео са радом у Бањалуци очекује успјех

Увијек јој је срце пуно када дође у Републику Српску, и не може бити другачије са енергијом која влада у Бањалуци, рекла је за АТВ.

Истакла је да у овом покрету дјеца имају прилику да уче од оних кошаркашица које су дотакле врх свега. Очекује да врло брзо дође поново у Српску ради отварања неке нове локације ''Покрета''.

Најважније је да је чланарина потпуна беспалтна и то родитељи треба да знају.

„Прво и основно је било да родитељима забраним да имају изговор. У покрету се, док год носи моје име, неће плаћати никаква чланарина. Добиће опрему, доћи ће на тренинг, значи, само да ухвате своје дјевојчице за руку и да их доведу на тренинг. Ако вам неко буде тражио да плаћате чланарину, пишите на 'Покрет Србија''', навела је Маљковићева.

Она каже да желе једнаке прилике и за дјечаке и за дјевојчице, јер је на крају дана најбитније да неко донесе медаљу за Србију, да ли то била Саша или то био Немања, потпуно је неважно.

''Желим да свака дјевојчица у Србији, да им омогућимо да се баве спортом који желе. У Србији тренутно има преко 42 локације и преко 20 спортова. Много је ово озбиљна и велика прича, призната од стране ФИБА-е, од америчке Амбасаде, сарађујемо и са Француском, Покрет је био отворен и у Кини“, изјавила је тренер кошаркашица Србије, које су уз њено водство донијеле неколико медаља са великих такмичења

Она је рекла да ће ''Покрет за женску кошарку'' обићи и мале средине и приградска насеља како би што више дјевојчица могле да се баве спортом.

Гостовање Марине Маљковић у Теми дана АТВ-а можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)