Selektor košarkašica Srbije

Marina Maljković za ATV: Pokret za žensku košarku ima veliki značaj

  • Izvor: ATV
  • 30.10.2023. 20:31

Marina Maljković, selektor košarkašica Srbije, rekla je gostujući u Temi dana ATV da od "Pokret za žensku košarku Marina Maljković", koji je nedavno počeo sa radom u Banjaluci očekuje uspjeh

Uvijek joj je srce puno kada dođe u Republiku Srpsku, i ne može biti drugačije sa energijom koja vlada u Banjaluci, rekla je za ATV.

Istakla je da u ovom pokretu djeca imaju priliku da uče od onih košarkašica koje su dotakle vrh svega. Očekuje da vrlo brzo dođe ponovo u Srpsku radi otvaranja neke nove lokacije ''Pokreta''.

Najvažnije je da je članarina potpuna bespaltna i to roditelji treba da znaju.

„Prvo i osnovno je bilo da roditeljima zabranim da imaju izgovor. U pokretu se, dok god nosi moje ime, neće plaćati nikakva članarina. Dobiće opremu, doći će na trening, znači, samo da uhvate svoje djevojčice za ruku i da ih dovedu na trening. Ako vam neko bude tražio da plaćate članarinu, pišite na 'Pokret Srbija''', navela je Maljkovićeva.

Ona kaže da žele jednake prilike i za dječake i za djevojčice, jer je na kraju dana najbitnije da neko donese medalju za Srbiju, da li to bila Saša ili to bio Nemanja, potpuno je nevažno.

''Želim da svaka djevojčica u Srbiji, da im omogućimo da se bave sportom koji žele. U Srbiji trenutno ima preko 42 lokacije i preko 20 sportova. Mnogo je ovo ozbiljna i velika priča, priznata od strane FIBA-e, od američke Ambasade, sarađujemo i sa Francuskom, Pokret je bio otvoren i u Kini“, izjavila je trener košarkašica Srbije, koje su uz njeno vodstvo donijele nekoliko medalja sa velikih takmičenja

Ona je rekla da će ''Pokret za žensku košarku'' obići i male sredine i prigradska naselja kako bi što više djevojčica mogle da se bave sportom.

Gostovanje Marine Maljković u Temi dana ATV-a možete pogledati u video prilogu.

Pratite nas i putem Vibera