АБА лига

Мега шокирала Звезду!

  • 25.03.2024. 22:01

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Меге резултатом 89:83 у 24. колу АБА лиге чиме су пропустили прилику да математички осигурају прву позицију пред плеј-оф регионалног такмичења.

Звезда је доживјела четврти пораз и сада има побједе двије више од Партизана и Будућности који заузимају друго и треће мјесто.

Веома је био занимљив дуел Звезде и Меге, серијом 11:0 у финишу прве дионице Мега је преокренула резултат и стекла девет поена разлике, али је Звезда смањила заостатак на 24:18.

Са тим резултатом се ушло у наставак, одолевали су гости и чували предност, али је серија од 9:0 довела Звезду до вођства.

На велики одмор Звезда је отишла са предношћу од 48:41, а само се Лазић од свих играча црвено-бијелих није уписао у стријелце.

Дјеловало је да је Звезда у другој дионици преокренула и преломила утакмицу са 30 датих поена, у наставку је подизала предност до двоцифрене разлике, али је њу млада екипа Меге успјела да достигне до половине четврте дионице и чак поведе са 78:77.

До краја се Звезда испуцавала, а Мега паметно играла и пред посљедњи минут имала обезбјеђену побједу, пету у низу у АБА лиги.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Стефан Миљеновић са 18 поена, а на другој страни је најбољи био Адам Ханга са 22 поена.

(Фото: Аба лига)

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.