Фенербахче

Милић и Андерсон за АТВ: Евролигашка титула је остварење сна

  • Извор: АТВ
  • 15.04.2024. 19:43

У Истанбул је стигла са жељом да се домогне европског трона, а то јој је пошло за руком већ у првој сезони проведеној у табору Фенербахчеа. Требињка Николина Милић, дала је свој пун допринос Фенеровој одбрани евролигашког трона, а за АТВ каже да јој се испунио још један спортски сан.

"Ово је био мој други завршни турнир Евролиге и друго финале, али први освојени трофеј. Преплављена сам емоцијама и тешко ми је да пронађем праве ријечи за оно што осјећам. Требаће ми сигурно пар дана да се слегну утисци, али све ово је феноменално. Препоносна сам на себе, своје саиграчице и успех који смо остварили. За мене је ово остварење још једног сна који сам имала када сам кренула да се бавим кошарком. Надам се да ово није посљедњи трофеј Евролиге и да ће их бити још" поручила је Николина Милић за АТВ.

Фенер је у финалу завршног турнира одиграног у Мерсину до ногу потукао француски Вилнев 106-73, а Написа Колије са 33 убачена поена била је прво име утакмице. Николина је убацила 16 поена без промашаја из игре, а „жуто црним“ кошаркашким оркестром дириговала је Иван Андресон која је уз седам поена подијелила 13 асистенција, а приграбила је и шест скокова. 

"Тако сам узбуђена што сам освојила трофеј. Играла сам са дјевојкама које волим и које сматрам својим пријатељима и стићи на са њима на европски трон је невјероватан осјећај.“, поручила је Андерсон за АТВ

Кајла Мекбрајд  проглашена је за најкориснију кошаркашицу завршног турнира у Мерсину, а Еми Масеман припао је трофеј за најбољу цијеле сезоне. Екипа Фенербахчеа и тако је потврдила да јој у овом тренутку нема премца у Европи. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм