Svjetsko prvenstvo

Nedović želi medalju: Igraću na kojoj god poziciji treba!

  • 25.07.2023. 15:29

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović izjavio je da je cilj nacionalnog tima da na Svjetskom prvenstvu dođe do medalje i da izbori plasman na Olimpijske igre.

On je prokomentarisao da je spreman da igra na bilo kojoj poziciji, usljed izvjesnog nedostatka izbora na mjestu plejmejkera.

Bogdanović oduševio Srbiju riječima

Bogdanović oduševio Srbiju riječima

"Nije problem nikakav, igraću šta god se bude zahtijevalo od mene. Nije mi problem ni da se spustim na 'keca'. I u Zvezdi sam ove godine na nekoliko utakmica igrao pleja i to dosta dobro. Gudurić je najveći dio sezone igrao na 'kecu'. Ima nas, neće to biti preveliki problem. Neko mi je poslao članak u kojem piše da u Srbiji neće imati ko da prevede loptu, kao da mi ostali ne znamo da driblamo ili ne znam šta. Snaći ćemo se", istakao je Nedović.

Naveo je da je kroz priču sa saigračima odlučio da igra za reprezentaciju.

Pešić: Smijaće nam se oni lijevo od nas prema Italiji

Pešić: Smijaće nam se oni lijevo od nas prema Italiji

"Teže je svake sljedeće godine, što sam stariji sve je teže. Iskreno, da me je neko prije mjesec, mjesec i po pitao za reprezentaciju, vjerovatno bih više vukao na ovu drugu stranu, da ne igram. Ali, eto kroz priču sa saigračima javi se nova euforija, ona preovlada kod mene i opet se javi nova želja da se dokazujem, da dokažem da sam među najboljim igračima u Srbiji i da zaslužujem da budem tu. Istina je da u prošlosti nisam imao baš sreće sa reprezentacijom, pogotovo mi je prošlo ljeto bilo baš razočaravajuće. Imam gorak ukus u ustima od tada, volio bih da to ispravim i to mi je jedan od motiva", konstatovao je Nedović.

Iskusni bek smatra da je cilj na Svjetskom prvenstvu prije svega plasman na Olimpijske igre.

"Svi moramo od početka da radimo ka tom cilju, da pravimo dobru atmosferu među nama i idemo u Manilu bez pritiska. Nema tu šta mnogo da se misli, lično uvijek želim da idem na medalju. Osnovni cilj je plasman na Olimpijske igre, to sam čuo kroz priču sa selektorom i saigračima. Ali, da bi sve ovo imalo nekog smisla, medalja je nešto najbolje što može da se doživi i svi treba da gledamo u tom smjeru", zaključio je Nedović.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.