Може и без Мареја

Нова сјајна партија: Јокић разигравао саиграче, Србин покварио славље Дуренту!

  • 02.12.2023. 08:12

Кошаркаши Денвер Нагетса били су на ивици понора и испуштања великог плуса у окршају са Финикс Сансима, али су на крају ипак преживјели друго полувријеме у славили са 119:111.

Овај тријумф изјендачио је екипу Мајкла Мелоуна по броју побједа са водећом Минесотом на Западу, али Тимбервулвси и даље имају два пораза мање.

Никола Јокић је одиграо још један врло добар меч, прије свега када је у питању проигравање саиграча. Са 21 поеном одиграо је трећи најслабији поентерски меч у сезони и други скакачки са 5 ухваћених лопти, али је на то придодао и 16 асистенција, што му је други најбољи учинак у такмичарској години.

Џамал Мареј се вратио у ростер и тријумфу над Хјустон Рокетсима. међутим још увијек није спреман да игра у континуитету, па га није било у екипи на првом од три гостовања у западном дијелу Америке. У тиму није било поново ни Арона Гордона, па су ствари саме по себи биле далеко теже за српског аса и остале саиграче.



И меч је започет тоталним егалом, пошто све до коша гостију са 28:23 нити један тим није успио да стекне више од једног посједа разлике. Ефикасна прва четвртина кренула је странпутицом по Сансе, који су ривалу дозволили чак 41 поен и већ је домаћин био у минусу од једанаест.

Стечени плус Нагетси су успјели да одрже у другом кварталу, па чак и моменту отишли на сјајних 60:43. Тада је дјеловало да ће се прво полувријеме на поприлично миран начин и окочати, али је завршница била врло лоша из угла Денвера.

Серијом од 12:2 Финикс је успио да на паузу чак и са једноцифреним минусом (70:63) па је Мајкл Мелоун пред почетак другог дијела меча морао да смисли начин да пробуди играче. Јокић је у тада имао свега 6 поена, али и 10 асистенција.

Оно чега се стратег Нагетса можда и прибојавао крајемтрећег квартала се и догодило. Најприје је дјеловало да је налет домаћина одбијен, разлика се кретала углавном око три посједа у корист Нагетса, међутим до истрека ове дионице на семафору је стајало само 94:91 за састав који је имао предност малтене од самог почетка.

У три наврата на почетку четвртог квартала Санси су успјевали да поравнају скор, али врло занимљиво не и да окрену минус, иако су до посљедњих неколико секунди имали резултатски прикључак.

За тако нешто наравно да је најзаслужнији Николка Јокић, који је током завршних двијеста секунди најприје убацио четири поена, потом асистирао два пута Мајклу Портеру и Кентевијусу Калдвел-Поупу, затим и сам узео ствари у своје руке и везао још три поена за коначно славље. Неспортски фаул Нуркића и ударац лактом у Николино лице је био пресудан.

Поред Јокаре други најефикаснији поентер био је Реџи Џексон са 20 поена, док је Мајкл Портер Џуниор придодао дабл-дабл са 19 и 10 скокова.

Јусуф Нуркић је са друге стране утакмицом сезоне и 31 поеном уз Кевина Дурента био најзаслужнији за прикључак тима. Ипак, утакмица ће бити упамћена више по партији његовог колеге који је постао десети најбољи поентер у историји НБА лиге, а дуел је завршио са 30 уз 11 асистенција.

Санси су везали и други пораз послије седам узастопних побједа (11-8), пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.