НБА

Нови рекорд Николе Јокића

  • Извор: Мондо.рс
  • 23.12.2023. 08:19

Никола Јокић поставља нове рекорде и уписује се златним словима у историју Денвера и НБА лиге.

У побједи против Бруклина (122:117) постао је рекордер по броју скокова у клупској историји.

Ухватио је 11 лопти и има 6.631 скок по чему је престигао чувеног Дена Исела (6.630 скокова).

По завршетку меча тренер Нагетса Мајкл Мелоун уручио му је лопту као награду за невјероватно достигнуће и успомену на успјех који је остварио.

"Када си у истој реченици са неким као што је Исел, онда знаш да радиш нешто како треба", похвалио је Мелоун српског аса и на конференцији за медије.


Фингирао судар с теретњаком како би наплатио осигурање

Фингирао судар с теретњаком како би наплатио осигурање

Исел (75) носио је дрес Денвера од 1975. до 1985. године, а касније је био и тренер Нагетса. Члан је чувене Куће славних и број 44 пензионисан је у клубу што довољно говори.

"Никола је најнесебичнији суперстар ког сам видио. Ја сам играо са многим легендама попут Алекса Инглиша, али је Јокић без сумње најбољи играч Нагетса свих времена. Ако настави да игра овако, клуб има веома лијепу будућност", коментарисао је Исел Николу и Денвер током прошлосезонског финала са Мајамијем. Било је то прије освајања титуле.

Може ли Никола да стигне и легендарног Инглиша?

Он држи прво мјесто у историји Денвера са 21.645 датих поена, други је управо Исел (14,659), трећи је Кармело Ентони (13,970), док је Јокић четврти са 12.796. Дјелује далеко, али је Никола показао више пута зашто никада не смијете да га отпишете...

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: