NBA

Novi rekord Nikole Jokića

  • Izvor: Mondo.rs
  • 23.12.2023. 08:19

Nikola Jokić postavlja nove rekorde i upisuje se zlatnim slovima u istoriju Denvera i NBA lige.

U pobjedi protiv Bruklina (122:117) postao je rekorder po broju skokova u klupskoj istoriji.

Uhvatio je 11 lopti i ima 6.631 skok po čemu je prestigao čuvenog Dena Isela (6.630 skokova).

Po završetku meča trener Nagetsa Majkl Meloun uručio mu je loptu kao nagradu za nevjerovatno dostignuće i uspomenu na uspjeh koji je ostvario.

"Kada si u istoj rečenici sa nekim kao što je Isel, onda znaš da radiš nešto kako treba", pohvalio je Meloun srpskog asa i na konferenciji za medije.


Fingirao sudar s teretnjakom kako bi naplatio osiguranje

Fingirao sudar s teretnjakom kako bi naplatio osiguranje

Isel (75) nosio je dres Denvera od 1975. do 1985. godine, a kasnije je bio i trener Nagetsa. Član je čuvene Kuće slavnih i broj 44 penzionisan je u klubu što dovoljno govori.

"Nikola je najnesebičniji superstar kog sam vidio. Ja sam igrao sa mnogim legendama poput Aleksa Ingliša, ali je Jokić bez sumnje najbolji igrač Nagetsa svih vremena. Ako nastavi da igra ovako, klub ima veoma lijepu budućnost", komentarisao je Isel Nikolu i Denver tokom prošlosezonskog finala sa Majamijem. Bilo je to prije osvajanja titule.

Može li Nikola da stigne i legendarnog Ingliša?

On drži prvo mjesto u istoriji Denvera sa 21.645 datih poena, drugi je upravo Isel (14,659), treći je Karmelo Еntoni (13,970), dok je Jokić četvrti sa 12.796. Djeluje daleko, ali je Nikola pokazao više puta zašto nikada ne smijete da ga otpišete...

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.