Тренер КК Партизан

Обрадовић: Јокић је невјероватан

  • Извор: Agencije/AP
  • 18.09.2023. 13:19

Тренер Партизана Жељко Обрадовић говорио је о Николи Јокићу.

Обрадовић је похвалио једног од најбољих кошаркаша на свијету.

"Николу Јокића обожавам да гледам. Будим се рано и гледао сам све његове утакмице и мислим да је он фантастичан играч. Његова брзина размишљања је нешто што је невјероватно, његово предвиђање на терену је невјероватно", рекао је Обрадовић.

Шеф стручног штаба "црно-бијелих" је рекао да је прије једне утакмице добио савјет од Николе Јокића, који је одмах и примијенио.

"Био сам фасциниран Николом Јокићем, видио сам га прошле године када су биле припреме репрезентације и Партизан је био на припремама, па смо се случајно срели, питао сам га 'Никола, како си...'. Он је мени тада испричао да је гледао мој семинар из Опатије... Ја сам био пријатно изненађен. То довољно говори о Јокићу, не што је гледао мој семинар, он вјероватно гледа и друге семинаре, он је гледао и Партизан, ја то знам", каже Жељко и додаје:

"Он је послао поруку преко једног пријатеља за један детаљ наше игре, да мисли да би нешто требало да урадимо. Ја сам то схватио и одмах сам примијенио. Треба вјеровати играчима, једном играчу као што је Никола Јокић не можеш да не вјерујеш. Невјероватан је. Играч који је освојио НБА прстен, који већ три година игра на свјетском нивоу, њега треба послушати. Али понављам, тренер је тај који на крају одлучује и баш ме интересује шта би Јокић рекао на све ово што причам сад", закључио је тренер Партизана.


Пратите нас и путем Вибера