Trener KK Partizan

Obradović zadovoljan pobjedom, ne i rezultatom

  • Извор: Телеграф
  • 27.01.2023. 21:53

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Partizana 79:78 u drugom evroligaškom vječitom derbiju odigranom u okviru 21. kola u hali "Aleksandar Nikolić".

Poslije meča, trener crno-bijelih Željko Obradović je istakao da je zadovoljan pobjedom.

- Jako sam srećan jer smo pobijedili utakmicu. Vodili smo čitav meč. Čestitam igračima. Hvala navijačima koji su večeras došli da nas podrže.

Potom, uslijedila su pitanja novinara, a jedno se odnosilo na to, na koji način je neutralisao igru Zvezde, kao i "iks" faktor Ledej.

- Mogu da se saglasim da smo neke stvari uradili drugačije, ali nismo neutralisali Vildozu i Nedovića. Imali smo igru, igrali smo pametno i celu utakmicu smo kontrolisali. Zaista mi je žao što nismo uspjeli da odbranimo ove četiri razlike, ali škola se plaća.

- Ledej je odigrao dobru utakmicu. Našao je način da igra u napadu pametno. Ono čime sam zadovoljan je broj osvojenih i izgubljenih lopi. Mi smo imali oni su bili na -13, a mi na +5. To je ljepota košarke. Zvezda je tim koji u svakoj utakmici ide na maksimum i nadam se da su svi uživali u lijepoj košarci.

Obradović je odgovorio i na skor vječitih od 10-10.

- Ima još 15 kola. Svi se slažu da je evropska liga strašno teška, da se dešavaju iznenađenja i da svako svakoga može da pobjedi. Mi u nedjelju igramo protiv Mornara, a onda protiv Asvela, pa u Kaunasu. To je neviđen ritam i moram da vodim računa o minutaži igrača. Igrali smo protiv tima koji igra timsku košarku sa fenomenalnim pojedincima. Uspjeli smo da sve vrijeme vodimo i da mi budemo ti koji daju ton utakmici.

Obradović je prokomentarisao i atmosferu.

- Atmosfera....neću da ulazim u šta god. To je nešto što vi treba da radite. Uglavnom, korektna je atmosfera. Meni je bilo lijepo jer su navijači zvezde napravili odličnu atmosferu, a i ovi naši su se čuli. Čestitke i jednima i drugima.

Govorio je Obradović i o samopouzdanju.

- Dobro je za samopouzdanje tima. Vidim da su se igrači u svlačionici veoma radovali. Svaka pobjeda protiv Zvezde je važna. Treba voditi računa sada o umoru, o onome što nas čeka. Imamo i taj Kup u Nišu. To je totalno drugo takmičenje, to je nešto o čemu ćemo tek da razmišljamo i da razgovaramo.