Тренер КК Партизан

Обрадовић: Желимо да одиграмо добру утакмицу

  • Извор: Агенције
  • 16.10.2023. 15:02

Тренер Партизана Жељко Обрадовић каже да ће серија побједа Барселоне у међусобним мечевима бити додатна мотивација за "црно-бијеле".

"Блауграна" не зна за пораз против Партизана још од 2010. године, а у Београду је славила и у марту са 89:80.

Нови меч на програму је у уторак од 18.30.

"Прва утакмица, играмо против тима који је међу екипама који су главни фаворити у Евролиги. У серији су добрих резултата, а што је још важније играју добро. Имају изванредан тим, ростер, попуњени на свим мјестима. очекује нас тешка утакмица. Задовољни смо што ћемо играти у Арени и очекујем да то буде на нивоу као што је било прошле године што се тиче атмосфере, навијања", каже Обрадовић и додаје:

"Све је исто, прије или касније мораш да играш са сваким. Требало би да нам буде мотивација због ове чињенице. Прошле године смо изгубили, овдје смо играли прилично добру утакмицу. Желимо да одиграмо добру утакмицу, максимално", каже Обрадовић.

Искусни стручњак је анализирао тим Барселоне.

"Играју добро. Направили су ростер, попуњени су на сваком мјесту са веома квалитетним играчима. Сви који су дошли су се већ уклопили. Тренер је неко ко је цијели живот у Барселони, играо је за Барселону. Све му је познато. Остали су неки играчи. Имају неке промјене. Могу да играју са различитим поставама. Оно што је евидентно је то да тон њиховој игри дају спољни играчи. Два плејмејкера Лапровитола и Абринес, који је у феноменалној шутерској форми. Калинић који може да игра на позицији три и четири. Имају и Пару који је доведен из Хувентуда, који такође може да игра на обе позиције. Имају и Брисуелу, који на паркету проводи 15 минута али узима огроман број шутева. Они су главни креатори и сигурно је да ћемо пробати да зауставимо те њихове креације".

Није желио да открива да ли ће међу 12 играча бити мјеста за Тристана Вукчевића.

"Мислим да то апсолутно није битно. Увијек се одлучујем за оно што је најбоље за тим. Тристан тренира, разговарали смо са њим много пута. Зна како треба да се понаша на тренинзима и утакмицама. Очекујем да ће његов напредак бити евидентан", закључио је Обрадовић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм