Grčka

Opet ta Italija: Srbija vodila 17 razlike pa poražena

  • 09.08.2023. 20:51

Kao i u osmini finala Evrobasketa prošle godine, Srbija je vodila velikom razlikom, činilo se da ima sve u svojim rukama... Međutim mekana odbrana, trojke Italijana, nervoza Orlova, Đanmarko Poceko i Italija je opet dobila. Na kraju je bilo 89:88.

Srbija je fenomenalno otvorila utakmicu. Vodila je 17 razlike u prvom poluvremenu, igrali su izabranici selektora Pešića opušteno, elegantno… Ipak u drugoj četvrtini, kada su igrači sa klupe dobili šansu desilo se opuštanje. U toj sekvenci bolje su se snašli Italijani, bili su čvršći, agresivniji, a to je počelo da im se nagrađuje kroz šut za tri poena.

Orlovi su napravili tek dva faula u cijeloj drugoj četvrtini. U trećoj se nastavlja u sličnom ritmu. Italija je u toj dionici šutirala 5/8 za tri i tako je podigla prvi put razliku na pet poena. 

Pojedine kontre i trojke Marinkovića su držale Srbiju koja je djelovala da nema plan B i baš kao u osmini finala Evrobasketa u Berlinu je srljala. Na kraju treće dionice je bilo 70:70.

U toku četvrte četvrtine Italija i dalje ne posustaje sa šutem, dok je Srbija tu prilično nervozna. Imao je Marko Gudurić bitnu trojku za 82:83, ali su Italijani zatim imali tri uzastopna posjeda iz kog su dali dvojku, a zatim i trojku za 82:88. 

Imala je čak Srbija šansu i za pobjedu, Bogdanović je trojkom dao šansu za preokret, ali je onda promašajem sa poludistance promašio potpuni preokret.

(Foto: KSS)


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм