Obaraju rekorde

Partizan je gledaniji od pojedinih NBA klubova

  • Извор: Курир
  • 20.03.2023. 22:20

Da nekim slučajem Partizan, umjesto u Evroligi, igra u NBA, crno-bijelima bi po prosječnom broju gledalaca leđa gledala čak četiri tima iz najjače lige na svijetu!

Crno-bijeli su ove sezone ubjedljivi rekorderi u Evroligi sa 17.012 gledalaca u prosjeku, što je podatak koji bi ih trenutno svrstao na 27. mjesto u NBA, a iza bi ostali - Minesota Timbervulfs, Hjuston Rokits, Indijana Pejsers i Oklahoma Tander.

Dakle, vjerovali ili ne, Partizan ima bolju posjetu od svih ovih ekipa!

Interesantno je da Beograđanima pola NBA lige bježi tek za nekoliko stotina gledalaca, pa ako, na primjer, u obzir uzmemo prošlu sezonu, srpski evroligaš bio bi na sjajnom 16. mjestu. Partizan je po ovoj statistici dominantan na Starom kontinentu, pošto drugoplasirani Žalgiris zaostaje za 2.500 posjetilaca u prosjeku.

Predsjednik partizana Ostoja Mijailović nedavno se u intervjuu za klupsku televiziju našalio upravo na temu posjete, koja je premašila i najoptimističnija predviđanja.

- Prije neki dan sam se čuo sa čovjekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao da li, ako dođemo u situaciju da igramo u top osam, postoji u njihovim pravilima mogućnost da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate kolika je potražnja, interesovanje navijača za utakmice - istakao je Mijailović.

Ovome treba dodati podatak da je na posljednjem vječitom derbiju oboren rekord ABA lige, pošto su utakmici prisustvovala 17.124 navijača. Crno-bijeli su tako oborili svoj rekord iz meča sa Budućnošću - 16.531.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.