Selektor košarkaša Srbije

Pešić: Odigrali smo profesionalno

  • Извор: Б92
  • 20.08.2023. 16:10

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić kaže da se pred meč sa Kinom najviše plašio umora kod svojih izabranika.

"Orlovi" su slavili protiv domaćina rezultatom 87:64, u okviru Kupa prijateljstva u Šenženu.

Put je bio vrlo naporan za delegaciju Srbije.

"Bila je velika bojazan kako ćemo, tek smo stigli. Imali smo stvarno naporan put. Bilo je pitanje kako ćemo da pronađemo svježinu koju je vrlo teško pronaći kada imate ovako težak put. Najteži put nam je bio od Hong Konga do Šenžena, 60 kilometara. Na granici čekanja… Ne što smo izgubili vrijeme, nego to što je bilo poslije 12 sati leta. Dobro smo odigrali, profesionalno. Nije to bila naša najbolja utakmica, ali je bila sa aspekta prilaza dosta dobra. Malo smo padali, potrebna je svježina. Svježinu ćemo dobiti kroz adaptaciju", rekao je Pešić poslije meča.

Srbija će igrati protiv Brazila već sutra od 14 časova.

"Sutra nas očekuje atletski Brazil, koji je pokazao da je vrlo nezgodna ekipa, sa puno atletike, iskustva, igrača koji igraju u Evropi. Pravi test. Volio bih da pronađemo svježinu da možemo da odigramo onako kako mi možemo, sa intenzitetom koji tražimo, ali za to su potrebne svježe noge itd. Dobra stvar je što imamo još jednu utakmicu", dodao je Pešić.

Srbija Mundobasket otvara protiv Kine 26. avgusta.


(FOTO: Tanjug/AP) 


Пратите нас и путем Вибера