Kvalifikacije

Poraz košarkaša Srbije nakon drame

  • Извор: Б92
  • 24.02.2023. 20:48

Košarkaši Srbije poraženi su na gostovanju u Grčkoj rezultatom 97:92 u pretposljednjem meču kvalifikacija za Mundobasket.

Srbija je imala dvocifrenu prednost veoma dugo, ali je svakako upisala poraz u Atini.

Grci su ispustili vođstvo u prvoj četvrtini, da bi Srbija sve vrijeme imala prednost, a potom su najveće vođstvo domaći imali u finišu produžetka, kada je bilo +4.

Ipak, poslije velike drame i produžetka je selekcja Srbije upisala poraz, a bitan momenat je bio i dosuđena nesportska greška Ognjenu Jaramazu za, kako se činilo, običan faul na 6,7 sekundi prije kraja susreta.

Treba biti realan pa reći da je Srbija meč izgubila još i ranije, iako su Jaramaz i Davidovac bitnim poenima smanjili na 93:92, da bi Grci zasluženo trijumfovali 97:92.

Tim Srbije predvodio je Nikola Milutinov sa 24 poena i 9 skokova, 11 je imao Davidovac, a 10 Ristić.

Najefikasniji je bio Nikos Rogavopulos sa 28 poena (od čega 3 trojke u ključnim momentima), 23 je imao Moraitis, a 10 Kalaicakis.

Za Srbiju ovaj poraz nije katastrofalan iz razloga što i dalje ima šansu da se plasira na Mundobasket, a glavno će biti u ponedjeljak protiv selekcije Velike Britanije ukoliko Britanci večeras ne savladaju Belgiju na svom parketu.

Utakmica je počela veoma tvrdo, kao što vidite na semaforu postignuto je svega 23 poena (ukupno) i vidjeli smo dvocifren broj promašaja na tvrdim obručima hale u kojima AEK igra domaće utakmice.

Orlovi su stekli prednost od 8 poena čim se igra ubrzala i tada je bitan momenat bila trojka koju je pogodio Boriša Simanić, pa je na poluvremenu bilo 39:30 u korist srpskog tima i činilo se da je Svjetsko prvenstvo već na dohvat ruke.

Na startu trećeg kvartala smo vidjeli da Srbija poenima Nikole Milutinova dolazi do dvocifrenog vođstva, a Grci su sve više problema imali sa bivšim centrom Partizana i Olimpijakosa, dok se činilo da je Stefan Jović zbog povrede ostao na klupi.

Nije tada to djelovalo zabrinjavajuće, Srbija je konstantno imala dvocifreno vođstvo da bi na kraju treće dionice primila trojku sa skoro cijelog terena uz zvuk sirene i to je Grcima dalo vjetar u leđa.

Svetislav Pešić je sve manje vršio izmjene, dugo su iste petorke bile na parketu i prednost Srbije se topila, da bi na 4 minuta košem Čukaza i povela po prvi put još od prve četvrtine.

Vodila je Grčka, a Srbija se vratila i pri rezultatu 80:80 mogla i do pobjede, ali Ognjen Jaramaz promašuje trojku pa idemo u produžetke. Tamo, ništa dobro za Srbiju i poraz u Atini koji je i defintiivno mogao biti izbjegnut.


(Foto: Košarkaški savez Srbije)

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.