Проблем у новцу?

Преокрет: Одложен улазак Дубаија у АБА лигу

  • 12.03.2024. 19:07

Иако је било најављено да ће Дубаи и званично постати члан АБА лига послије Скупштине 12. марта, од уласка тима из Уједињених Арапских Емирата у регионално такмичење, барем за сада, неће бити ништа.

Како сазнаје Телеграф, на скупштини АБА лига, донесена је одлука да се пријем Дубаија одложи.

Како извор поменутог медија као разлог за одлагање је потражња више новца.

Да подсјетимо, на Скупштини право гласа има 11 клубова, Партизан, Црвена звезда, Цедевита Олимпија, Будућност, Задар, Цибона, Мега, ФМП, Крка, Игокеа и Морнар.  Такође, једна од тачака дневног реда, је и питање о добијању власничких права за СЦ Дерби, Сплит и Борац из Чачка, за шта ће бити потребно да се сложе сви клубови.

Иначе, према ранијим најавама, требало је да Дубаи уђе у регионално такмичење и сноси све трошкове током сезоне која слиједи када је ријеч о гостовањима. Такође, приједлог је био и тај да се организује финални турнир Суперкупа АБА лиге, а најављивани су и бројни спонзори.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)