Евролига

Сферопулос: Морамо да будемо паметни

  • Извор: Б92
  • 30.11.2023. 14:46

Кошаркаши Црвене звезде играју у петак од 20 сати против Анадолу Ефеса меч 11. кола Евролиге и покушаће да преокрену ситуацију у своју корист након низа неуспјеха.

"Црвено-бијели" чекају овај дуел са учинком 3-7, док су гости у нешто повољнијој позицији са половичним билансом до сада.

Свјесни су у Звезди да би сваки наредни пораз додатно удаљио екипу од зацртаног циља а то је пласман у доигравање.

Утиске пред меч са турским саставом изнио је тренер Звезде Јанис Сферопулос.

Он је напоменуо да кадровски проблеми наредног ривала не смију скренути фокус његових играча са припреме меча који мора бити најбољи могући.

"Играмо против врло талентованог тима, који има врло искусне играче. То што имају проблеме и изостанке, не би требало да нам помјери фокус на припрему утакмице, јер имају друге опције, рјешења и могу да надомјесте изостанке. Имају играче кој могу замијенити оне који нису ту. Знају како да играју на топ нивоу. Зато морамо бити врло концентрисани, и морамо знати како се бранити јер ако било ком играчу дозволите да игра, може се и разиграти. Са друге стране, у нападу морамо играти паметно и наћи начин како да их нападнемо. Они комбинују неке ствари дефанзивно, као што је одбрана од пик ен рола и морамо добро читати њихову игру", поручио је грчки стратег.

Бранко Лазић је кренуо са тренинзима уз контакт међутим његов наступ у петак је неизвјестан.

"Не знамо да ли ће играти, почео је да тренира, данас је тренирао уз контакт, а сутра ујутру послије шутерског тренинга ћемо видјети", рекао је Сферопулос и додао да Адам Ханга још увијек није спреман.

Шабаз Нејпир ће и против Ефеса носити заштитну маску, потврдио је Сферопулос.

"Сигурно, носиће је још неко вријеме".


Пратите нас и путем Вибера