Srpski košarkaš

Simanić: Košarkaše Srbije sam bodrio porukama, oni mene pobjedama

  • Извор: РТС
  • 13.09.2023. 09:30

Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić bio je jedan od učesnika Svjetskog prvenstva u Manili.

Nažalost, samo do utakmice sa Јužnim Sudanom kada je zadobio koban udarac po njegovo zdravlje, zbog čega je izgubio bubreg.

Od tog momenta, pa sve do posljednjeg dana boravka srpske delegacije na Filipinima, Simanić je proveo u bolnici gdje je dva puta operisan, a bio je i životno ugrožen. U svojoj jedinoj izjavi od povratka sa Svjetskog prvenstva, Simanić je za Radio Beograda sve obradovao radosnim vijestima o svom trenutnom zdravstvenom stanju.

Bogdanovića dočekala tužna vijest, nije išao na proslavu

Bogdanovića dočekala tužna vijest, nije išao na proslavu

- Odlično sam stvarno! U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku - rekao je Simanić za RTS.

On je tokom eliminacione faze Mundobasketa bio veliki izvor motivacije izabranicima selektora Svetislava Pešića. Objasnio je kako je izgledala komunikacija sa timom i kada se desio prvi kontakt nakon buđenja iz anestezije.

Objavljeno pismo čovjeka koji nudi bubreg Simaniću

Objavljeno pismo čovjeka koji nudi bubreg Simaniću

- Pošto sam imao dvije operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspio fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobjede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije - uz osmijeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

Na pitanje da li postoje naznake o njegovom eventualnom povratku na parket, optimistično je odgovorio: Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri mjeseca ne smijem ništa da radim. Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati poslije toga - rekao je Simanić.

Ceca, Georgijev, Matić: Pogledajte Đokovića i košarkaše na proslavi

Ceca, Georgijev, Matić: Pogledajte Đokovića i košarkaše na proslavi


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.