Ko će biti MVP

Slavni Amerikanac okrenuo leđa Nikoli Jokiću!

  • Извор: Агенције
  • 11.04.2023. 09:19

Džej Džej Redik, bivši NBA košarkaš, danas voditelj emisije "Starac i trojka" ("The Old Man and the Three"), prije nekoliko dana je hvalio Nikolu Jokića, a sad je javno podržao košarkaša Milvokija Janisa Adetokumba u MVP trci.

Bivši NBA košarkaš Džej Džej Redik srčano je nedavno branio Nikolu Jokića od hejtera, ali je promijenio stranu. Srbin nije njegov favorit u borbi za novi MVP trofej.

- Moj MVP je Janis, drugi je Džoel Embid, treći Nikola Jokić, pa Džejson Tejtum i Donovan Mičel. Mislim da Janis neće dobiti nagradu, ali on je MVP, najbolji igrač u najboljem timu. Ima bolji procenat pobjeda od Embida i Jokića. Mislio sam da će mi biti teško da ga odaberem zbog broja odigranih utakmica, ali na kraju je Jokić odigrao 69, Embid 68, a Adetokunbo 63. Svi su tu negde. Janis je prvi prema broju postignutih poena u odnosu na odigrane minute i ima 30 poena, 10 skokova i pet asistencija u prosjeku, kao i preko 50 odsto šuta iz igre - to je samo Vilt Čemberlen uradio - rekao je Redik.



S druge strane Jokiću je malo nedostajalo za tripl-dabl u prosjeku, ima 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija u prosjeku. Srbin je među tri najbolja igrača u ligi prema skokovima i asistencijama, a postao je i prvi igrač u NBA istoriji sa prosjekom od 20 ili više poena po utakmici i 70 odsto "istinskog šuta", parametar koji računa trojke, dvojke i slobodna bacanja. Jokić je dvostruki uzastopni MVP, a ako opet osvoji nagradu postao bi tek četvrti igrač sa tri vezana priznanja za najkorisnijeg igrača u NBA.



Embid je  prvi strijelac lige sa 33 poena u prosjeku, imao je najviše utakmica sa 35 ili više poena, među 10 najboljih u ligi u poenima, skokovima i blokada. Ubilježio je pet partija sa 50 ili više poena, što nijednom centru nije pošlo za rukom od Karima Abdul Džabara.



Janis je u prosjeku imao oko 31 poen i 12 skokova, a prvi je košarkaš od Čemberlena sa 30 poena, 10 skokova, pet asistencija i 50 odsto šuta iz igre. Takođe, među pet je prema poenima i skokovima, a ima najviše 40/10 utakmica i izjednačen je sa Embidom sa 50/10 nastupima.

Redik je od Jokića odustao zbog slabog finiša Nagetsa ligaškog dijela sezone.

- Nagetsi su imali 46-19 i onda im se igra pretvorila u sra*e. Ne sviđa mi se kako su pristupili posljednjem mjesecu u sezoni. Dobili su sedam od posljednjih 10 utakmica, Jokić je dobio pet na 12 koje je odigrao u tom periodu. Ne sviđa mi se kako su završili sezonu. Embid će najvjerovatnije osvojiti nagradu, ali ne padam na to da treba da je dobije zato što su druga dva kandidata već osvajala MVP priznanje. Radi se o tome da li je neko zaslužuje ili ne. Sva trojica zaslužuju, samo mislim da je Janis zaslužuje malo više. Embid zaslužuje nagradu i kladim se da će je dobiti, ali prema mojim glasovima on je drugi. Džoel, znam da ćeš da se ljutiš, ali volim te i dalje.  Ne zanima me šta je bilo 2020, ni prošlih sezona. Ove je Janis moj MVP.

U do sada potvrđenim glasovima Embid ima 14 glasova na mjestu broj jedan, Jokić dva, a Janis tri. Jokić ima 79 bodova, a Embid 159. Obrađeno je samo 19 od 100 glasova.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.