Gost Centralnih vijesti

Spasojević: Nezgodan tajming za Bosnićevu ostavku

  • Извор: АТВ
  • 17.06.2022. 21:03

Upravni odbor Košarkaškog savze BiH imenovao je novog trenera reprezentacije BiH. Nakon što se Vedran Bosnić povukao, na njegovo mjesto je izabran Adis Bećiragić.

Boris Spasojević, predsjednik KS BiH, rekao je da su na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora došli do novih rješenja.

“Na jučerašnjem sastanku UO, koji inače broji devet članova, ostavka Mirze Teletovića, potpredsjednika Saveza, je bila neopoziva. On je rekao da nije mogao da sprovede neke ciljeve koje je zamislio u svom mandate. Želim da kažem da smo mi imali dobru saradnju s njim, neki njegovi privatni motivi nisu se poklopili sa pogledima na košarku u realnosti”, rekao je Spasojević.

Dodaje da je Bosnić dao otkaz pred dvije vrlo važne utakmice sa Bugarskom i Češkom, u sklopu kvalifikacija na Svjetsko prvenstvo.

“Bio je vrlo nezgodan tajming kada je Bosnić podnio ostavku. Nije bio zadovoljan nekim stvarima koje su se dešavale u bh. Savezu. Juče smo pokušali da nađemo rješenje, čak smo ga zvali. On se javio porukom i rekao da ne želi da razgovara na tu temu”, rekao je Spasojević za ATV.

Novi trener, kako kaže Spasojević, je u najboljim košarkaškim godinama, ima iskustva i prihvatio se trenutno jednog ne baš zahvalnog posla.

Gostovanje Borisa Spasojevića u Centralnim vijestima ATV-a možete pogledati u video prilogu.

Тагови: