Bez Milutinova i Bogdana

Srbija slavila u generalnoj probi pred Svjetsko prvenstvo

  • 21.08.2023. 16:22

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Brazil 89:85 u generalnoj probi pred Svjetsko prvenstvo.

Nikola Milutinov nije bio u sastavu za posljednju pripremnu utakmicu, selektor Pešić ga je odmarao, a nije ulazio ni Bogdan Bogdanović.

Odlučujući koš postigao je Nikola Jović na 48 sekundi do kraja – trojku iz step beka za plus tri. Uslijedila je sjajna timska odbrana Orlova, koji nisu dozvolili rivalu ni da šutne na koš.

Održao se Brazil još u igri trojkom Jaga za -1, nakon što je Dobrić bio polovičan sa penala. Ipak, na 11 sekundi do kraja Srbija se sačuvala od faula i došla do pobjede, a Dobrić je još uz zvuk sirene pogodio za konačnih +4.

Srbija je vodila tokom većeg dijela utakmice, najveća prednost iznosila je +12 u trećem periodu, ali na krilima Kabokla i Benitea, Brazil se vratio, da bi čak i poveo uzastopnim trojkama Jaga početkom posljednjeg perioda.

Avramović, vjerovatno i igrač utakmice, energijom i ukradenim loptama uspijeva da trgne Srbiju, a na kraju smo ipak vidjeli dramu. Mnogo penala, promjena vođstva, i na kraju spomenuta trojka Nikole Jovića koja je prelomila utakmicu.

Na Mundobasketu su Orlovi u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

(Sportklub)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.