НБА

Шта ради овај човјек: Нова брутална партија Николе Јокића!

  • 29.02.2024. 07:09

Кошаркаши Денвер Нагетса савладали су на свом паркету Сакраменто Кингсе 117:96, а нову МВП партију приказао је српски репрезентативац Никола Јокић.

Актуелни МВП НБА финала постигао је нови трипл-дабл, четврти у низу, овога пута убацио је 14 поена, уз 14 скокова и 11 асистенција.



Никола Јокић је послије завршеног Ол стара "упалио све моторе", а оно што приказује на терену у посљедњим мечевима показује зашто важи за једног од најбољих кошаркаша данашњце. Од самог почетка меча у престоници Колорада српски центар је пунио све статистичке колоне да би, и четврти узастопни меч, стигао до трипл-дабл учинка прије посљедње четвртине.

Ипак, од старта сусрета није све дјеловало тако сјајно за Деневер. Сакраменто је боље ушао у меч и дошао до предности од +7, 35:28. До полувремена, изабраници Мајка Мелоуна играју мнобо боље, прије свега у одбрани, па је услиједило изједначење, а онда и потпуни преокрет за 65:55 на полувремену.

Меч је потпуно преломљен по доласку са одмора када Денвер "разбија" гостујући тим и долази до великих +28, послије којих је било јасно да Кингси немају шта да траже у овом сусрету. Сакраменто је успио тек незнатно да ублажи  пораз до краја утакмице, али то је било све.

У побједничком тиму најефикаснији је био Џамал Мареј са 32 поена, Ерон Гордон је постигао 17,  пратили су их Колдвел-Поуп са 16 и Мајкл Портер Џуниор и Никола Јокић са по 14 поена.

У пораженом Сакраменту, најефикаснији је био Киган Мареј са 21, Дуарте је убацио 18, а Монк 14 поена.

Новом побједом Денвер је сада трећи на Западу са 40 побједа и 19 пораза. Прва је Минесота са скором од 42 победе и 17 пораза, док другопласирана Оклахома има скор од 42 побједе и 17 пораза, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера