Pablo Laso

Trener Reala stabilno, ali neće moći na klupu

  • Извор: Агенције
  • 06.06.2022. 12:42

Košarkaški svijet pogodila je vijest da je trener Real Madrida Pablo Laso doživio infarkt i da je završio u bolnici.

Srećom, njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen, ali će u nekom narednom periodu morati da prestane sa bavljenjem košarkom. Laso se oporavlja na odjeljenju intenzivne nege bolnice de la Moraleha, gdje je primljen nakon infarkta miokarda i kateterizacije.

Trener Real Madrida počeo je da se osjeća loše u subotu uveče i u ranim jutarnjim satima u nedjelju je sam otišao u bolnicu. Mudra i brza odluka koja je izbjegla mnogo veće komplikacije, piše španska “Marka”.

Nakon objavljivanja vijesti, iz košarkaškog svijeta stizale su poruke podrške. Klubovi, kolege treneri i igrači su putem društvenih mreža izrazili želje za brzim oporavkom, uključujući Ćavija Paskvala, trenera Zenita.

„Želim da izrazim svu podršku mom prijatelju Pablu Lasu u ovom teškom trenutku. Sva moja energija i misli su sa njim. Nadam se da će se uskoro vratiti i da će nastaviti da radi svoj posao na najbolji način“, poručio je Paskval.

Lasovo mjesto na klupi zauzeće Čus Mateo, njegov pomoćnik, koji je već preuzeo kontrolu nad timom kada je Laso bio pozitivan na koronavirus i nije mogao da vodi neke utakmice. Sve ukazuje da će trener Madriđana biti primoran da odsustvuje na duže vrijeme. Kada izađe iz bolnice, moraće da se podvrgne rehabilitaciji srca koja može uključivati radikalne promjene u životnim navikama. Obično se ne preporučuje vožnja od jednog do tri mjeseca, mirovanje, stroga dijeta, upotreba antikoagulansa i malo po malo umjerene fizičke vježbe.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб