Страхиња Јокић

Туче навијаче, пријети судијама - Ко је брат Николе Јокића од којег страхују Американци?

  • Извор: Курир
  • 24.04.2024. 09:00

Најбољи кошаркаш на планети Никола Јокић изградио је имиџ звијезде која не воли да буде у центру пажње, склања се од свјетала рефлектора и уступа мјесто другима кад год то може.

Величанствен успјех, новац и слава нису га нимало промијенили - Никола је вјероватно једна од најскромнијих звијезда свјетског спорта која својим понашањем на терену и ван њега даје најбољи могући примјер.

Нажалост, то се не може рећи за његову "несташну" старију браћу, Страхињу и Немању, која својим понашањем неријетко доведу аса Денвера у изузетно непријатну ситуацију.

Због бројних испада које су правили, постали су познати широм Америке.

Након другог меча плеј-оф серије између Денвера и Лејкерса у жижу јавности доспио је Јокићев најстарији брат Страхиња, који је током меча шаком ударио у браду једног навијача на трибинама.

Тако је бацио огромну мрљу на сјајну партију Николе Јокића, који је блистао у епском преокрету свог тима. Нажалост, умјесто о Јокићевом чудесном трипл-даблу, послије меча се причало о скандалозном испаду његовог брата.

Ко је Страхиња Јокић?

Старији брат Николе Јокића рођен је 1982. године и такође се бавио кошарком. Играо је за неколико различитих тимова у Србији, међутим, због проблема са повредама рано је завршио каријеру. Висок је чак 213 центиметара, тијело му је прекривено бројним тетоважама, па самом појавом привлачи огромну пажњу гдје год се појави.

Јокићев менаџер Мишко Ражнатовић једном приликом је открио да се Страхиња много жртвовао за Николину каријеру.

"Посебно признање припада његовом брату Страхињи, који је цио свој живот подредио Николином успјеху, који му није дозволио да поклекне када је било најтеже, који га је бодрио, гајио и обликовао на том трновитом и тешком путу ка врху", рекао је Ражнатовић.

Када се Никола придружио Нагетсима 2015. године, Страхиња се преселио са њим у Денвер. Желио је да буде уз брата, чува му леђа и пружи неопходну подршку.

Акција

Акција "Троугао": Ухапшено пет особа због привредног криминала

Због свега што је урадио за њега, Никола им му је неизмјерно захвалан и често у својим интервјуима истиче да су његова браћа и те како заслужна за успјех који је направио у каријери.

Нажалост, Страхиња је имао и неке неславне моменте због којих је више пута био у епицентру медија.

Крајем 2019. године нашао се у жижи скандала, пошто је ухапшен јер је физички насрнуо на дјевојку у свом стану. Медији су тада писали да је након жустре расправе жена хтјела да напусти стан, али ју је он није дозволио. Када је изашла на терасу како би позвала помоћ, Страхиња ју је наводно зграбио за врат и почео да дави. Наводно јој је пријетио да ће је угушити. Покушала је да позове полицију, али јој је одузео телефон. На крају је преко рачунара послала поруку једном познанику, који је одмах обавијестио полицију и Страхиња је ухапшен. Страхиња је био оптужен за напад другог степена и на крају се изјаснио кривим по двије тачке и добио је одложену казну, односно неће се суочити ни са каквом казном све док поштује правила ненадзиране условне казне. Рок који му је суд тада дао је 3. фебруар 2022, послије којег је поступак против њега одбачен.

Једном приликом Никола је изјавио да је Страхиња једина особа које се плаши у животу, а јасно је и зашто...

Његов брат Немања испричао је једну шокантну причу из дјетињства, открио је како је Страхиња малтретирао Николу.

Наводно, бацао му је ножеве око главе , а то му је била казна јер није хтио да се попне на једно дрво када су били на пикнику.

Неријетко је правио испаде и на трибинама. Уживо прати готово сваки Николин меч, увијек је најгласнији и спреман је да улети на терен и обрачуна се са сваким ко се замери његовом најмлађем брату.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм