Ima i jedna dobra

Udarac za Srbiju! Selektor Pešić potvrdio loše vijesti!

  • 15.08.2023. 10:56

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, koji su ušli u završnu fazu priprema za Mundobasket (25. avgust - 10. septembar) poručio je da će ekipa biti jača za oporavljenog Stefana Jovića, ali da su sa spiska zbog zdravstvenih problema otpali partizanovci Alen Smailagić i Uroš Trifunović.

Pričajući pred prijateljski meč sa Portorikom 16. avgusta u Beogradskoj areni, Pešić je Srbiji servirao jednu dobru i dvije loše vijesti. Iskusni plejmejker Jović je tu, ali među putnicima za Manilu neće biti Smailagića i Trifunovića, koji su se priključili povrijeđenima i onima koji su nisu tu, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Aleksej Pokuševski, Vasilijije Micić, Nemanja Nedović.

Ali koga nema, bez njega se može i mora, o tome je pričao selektor Pešić pred dvoboj sa Portorikom na oproštaju od srpske publike.

„Sada smo dobro. Priključio se Stefan Jović, njegovo znanje i iskustvo sigurno mnogo znače ovom mladom timu. Donosi nam sigurnost. Njega čekamo da dođe u fizičku spremu koja je potrebna za turnir kao što je Mundobasket. Momci su dobri, imamo sreću da imamo dobar medicinski staf, da imamo dovoljno medicinske pomoći. To je za sada sve u redu, ali da kažemo da nas zaobiđu povrede i onda je manje-više sve u našim rukama. Kao što se zna, neke košarkaše nije zaobišla nesreća sa povredama. Jaramaz je morao ranije da završi svoju ulogu u ekipi. Na Smailagića nažalost, ne može da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspio je da se spasi, ali je izgubio 6-7 kilograma i uopšte nije bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu“, rekao je Pešić i prokomentarisao je Nikolu Topića, srpskog bisera koji se naknadno priključio ekipi.

„On je krasan dečko, zaslužio je da bude ovde među najboljim igračima. Naravno, i on uči od starijih i pomaže starijima. Tu je da se kali“, rekao je Pešić.

Osvrnuo se Pešić i na narednog rivala Orlova, prvo u Beogradu, a onda i u grupi na Mundobasketu - Portoriko. Zatražio je i od publike da reprezentaciji da preko potreban vjetar u leđa.

„Odlično smo radili, momci su uložili sav mogući entuzijazam uz dobru koncentraciju. Puno smo razgovarali, naravno fali nam još finalizacija svega ovoga što je prošlo kroz trening. Odigrali smo četiri utakmice do sada, to je bilo prema mom mišljenju dosta dobro za ovu fazu priprema. Očekuju nas još tri utakmice. Proti Portorika ovde u Beogradskoj areni, očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vjetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji. Ova utakmica nam puno znači jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe. Sa puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bismo se pripremili za Svjetsko prvenstvo. U Šenženu ćemo odigrati još dvije utakmice, to će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da poslije idemo za Manilu. Treniraćemo tamo, možda organizujemo trening utakmicu sa nekom ekipom iz drugih grupa, to ćemo još vidjeti. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kao što smo radili do sada. Da nas povrede i bolesti zaobiđu. Dug je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju“, zaključio je Svetislav Pešić koji je Jugoslaviju vodio do zlata u Indijanapolisu 2002. godine.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм