Knežević prijetio, ali Španci ipak prejaki

Unikaha u Ligi šampiona, pobjeda protiv Levica

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2022. 17:45

Slovačke Levice za koje nastupa banjalučki plejmejker Draško Knežević stale su na korak od plasmana u FIBA Ligu šampiona. Nepremostiva prepreka bila je Unikaha kao domaćin kvalifikacionog turnira. Tim iz Malage je savladao Levice 91:73 i tako opravdao ulogu favorita. Bivši kapiten Borca postigao je 16 poena i u dobrom svjetlu predstavio se publici koja je ispunila do posljednjeg mjesta Hoze Marija Martin Karpena dvoranu u Malagi.

Knežević je odigrao veoma dobru utakmicu. Pogodio je šest od 12 šuteva iz igre za 16 poena protiv snažne bekovske linije rivala. Efikasniji od njega bio je Slovenac Miha Lapornik sa 17 poena, ali uz šut iz igre od 33 odsto. Za Unikahu, koja je rano riješila pitanje pobjednika, Nihad Đedović je dao 15, a Dilan Osetkovski 13 poena.

- Dali smo sve od sebe danas, ali je Unikaha jednostavno prekvalitetna ekipa. Možemo da budemo ponosni, odigrali smo dobar turnir, zabilježili dvije pobjede - rekao je Knežević.

Sve tri utakmice iskusni bek iz Banjaluke punio je statističke kolone. Tako je protiv Kormenda imao 10 poena i četiri asistencije, a protiv Karhua 14 poena i pet dodavanja.

Za plasman u grupnu fazu Lige šampiona bori se ekipa FMP-a koja se sastaje u Beogradu sa Baken Bersima.

Тагови: