Basket

“Vivia 3x3 Prnjavor” počinje u ponedjeljak: Lite Quest 22. i 23. jula

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2023. 16:24

Tradicionalni turnir u basketu “Vivia 3x3 Prnjavor”, koji i ove godine ima status Lajt kvest (Lite Quest), počinje 17. i traje do 23. jula.

Na teren će prvo omladinske kategorije pioniri, kadeti i juniori, koji će biti uvod za vrhunac ovogodišnjeg turnira u Prnjavoru.

“Prvi će na teren pioniri, igrači koji su rođeni 2008. godine i mlađi, koji grupnu fazu igraju 17. jula, a dan kasnije 18. igraće kadeti, igrači rođeni 2006. godine i mlađi. Svoje utakmice grupne faze 19. jula igraju juniori, a to su igrači rođeni 2003. godine i mlađi, dok se susreti nokaut faze i finala sve tri kategorije igraju 20. jula.  Imamo veliki broj prijavljenih ekipa iz cijele BiH”, istakao je član Organizacionog odbora turnira Ljubiša Šikarac, te dodao da je turnir  poznat po tome što ima najveći nagradni fond za omladinske kategorije.

Za petak  21. jul zakazana je Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske, koja se ove sezone igra u 25 lokalnih zajednica. Šampion Srpske putuje na Challenger(Čelendžer) u Pont du Gard, Francuska.

Po peti put Prnjavor će imati i Lajt kvest (Lite Quest) turnir koji se igra 22. i 23. jula. Već su stigle prijave ekipa iz cijelog regiona, Poljske, Turske, Italije, a u toku su dogovori sa ekipama iz još nekoliko zemalja.

“Nakon slotova u Berlin, Rigu, Hamburg i Lipik, ovogodišnji slot vodi u čarobni grad u Poljskoj, Lublin.  Pobjedinik tog Challenger(Čelendžer) će osvojiti slot za Masters u Abu Dabiju. Ovaj peti turnir sa statusom  Questa je veliko priznanje za sav trud i rad, ali i motiv da svake godine idemo stepenicu više u organizaciji turnira”, istakao je Šikarac.

Turniru koji ima tradiciju dugu 27 godina, nije izostala ni ovaj put podrška grada na čelu sa gradonačelnikom Darkom Tomašem, koji su genralni sponzori turnira.

“Ovo je manifestacija sa najvećom tradicijom u našem grad i jedna od najdužih u cijeloj BiH, kada je u pitanju basket. Grad je tradicionalno bio uz organizatore i tako će biti i u narednom peridou, jer je Prnjavor prepoznatljiv po ovoj manifestaciji. Prnjavor živi zajedno sa ovim turnirom i pozivam sve ekipe, ali i sugrađane da dođu i budu dio ovog događaja”, rekao je Tomaš, dodajći da peti Lajt kvest govori o važnosti i značaju ovog sportskog događaja. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм