Nuni Omot

Zbog ovog čovjeka je Boriša Simanić ostao bez bubrega

  • Извор: Курир
  • 04.09.2023. 10:12

Užasne vijesti pogodile su Srbiju - Boriša Simanić je, poslije udarca koji je zadobio na meču Mundobasketa protiv Južnog Sudana, ostao bez bubrega!

Simanić se na terenu našao tek toliko da ga laktom ispod koša udari Nuni Omot, a za povredu koja mu je ugrozila karijeru, ali i život, nije dobio ni faul!

Ko je Nuni Omot, košarkaš zbog kog je Boriša Simanić ostao bez bubrega?

Omot je rođen u Keniji, u Najrobiju, a zatim je sa roditeljima iz ove zemlje izbjegao zbog rata u Ameriku. Tamo je išao u srednju školu, pa na koledž Bejlor i izašao je na NBA draft 2018. godine, ali nije izabran. Zbog toga se odlučio na drastičan potez - umjesto "preko bare" karijeru je krenuo da gradi na Balkanu.

Dobio udarac na meču sa Južnim Sudanom: Simaniću odstranjen bubreg

Dobio udarac na meču sa Južnim Sudanom: Simaniću odstranjen bubreg

Stigao je u MZT iz Skoplja, ali se nije snašao u ABA 2 ligi, te je brzo otišao, kako je uprava makedonskog kluba navela - iz porodičnih razloga.

- Ozbiljnost tih problema nalaže da bude zajedno sa svojom porodicom u SAD, pa je s obzirom na to da nije bilo poznato kada će ti problemi biti riješeni i kada bi mogao da se vrati u Sjevernu Makedoniju, zajednički zaključeno da je najbolje za obje strane da dogovor bude raskinut - istakli su u MZT-u tada.

Od poznatijih klubova nastupao je još za turski Tofaš, a trenutno je član Tajhung Sansa sa Tajvana. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.